E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Fed'in faiz artış döngüsünde 'kademeli' artış yaklaşımının sermaye girişlerinin süreceği beklentisini artırmasıyla gelişen ülke para birimleri en az 18 yılın en iyi dönemini geçiriyor.
Bloomberg'in takip ettiği gelişen ülke para birimlerinden oluşan endeks bu ay 1998'den beri en büyük ralliyi yaptı. Emtia ihracatçıları Rusya ve Brezilya en büyük artışı kaydetti. Brent petroldeki yükselişle Güneydoğu Asya'da Malezya ringiti yükselişe öncülük etti. Çin para birimi yuan ikinci ayda da değerlendi.
Fed Başkanı Janet Yellen'in faiz artışlarının yavaş şekilde devam edeceği sinyali vermesiyle gelişmekte olan ülke borsalarından oluşan endeks Ekim 2011'den beri en iyi aylık kazancına yöneldi. Çin ve Hong Kong'ta borsalar yükselişe öncülük etti. Cuma günü Çin'de açıklanacak imalat sanayi verisinin ekonominin sağlığına dair yeni ipuçları vermesi bekleniyor.
Singapur merkezli Australia & New Zealand Banking Group'ta döviz stratejisti Khoon Goh, "Gelişen ülke kurları Mart ayı boyunca büyük oranda Fed'in güvercin açıklamalarıyla ralli yaptı. Petroldeki sıçrayış da gelişen ülke para birimlerini destekledi" diye konuştu.
Bu ay Güney Kore ve Tayvan'da hisse senedi piyasalarına 7 milyar dolardan fazla giriş oldu. Fonlara para girişini izleyen EPFR Global'e göre yalnızca 23 Mart haftasında gelişmekte olan ülke hisse senedi fonlarına 2.9 milyar dolar giriş oldu. Bu, Temmuz'dan beri görülen en büyük rakam.
Bloomberg'in izlediği para birimlerinden oluşan endeks 4. günde de %0.1 artarak 71.88 oldu ve endekste bu ayki yükseliş %5.1'i buldu. Bu, 1998 yılının Şubatından bu yana en yüksek rakam.
Malezya ringiti ve Güney Kore won'u sırasıyla %1.4 ve %1.1 değerlendi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi ise %1.5 artarak 827.18 puanla iki haftadaki en iyi artışı kaydetti. Endeks Mart'ta %12 yükseldi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (20:45)