E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalara PMI desteği---

Gelişen piyasalara PMI desteği

Gelişen piyasalara PMI desteği
02 Haziran 2014 - 13:13 borsagundem.com

Gelişen ülke hisseleri, Çin ve Hindistan’da imalat sanayinin yükselmesi ile, son bir ayın en büyük düşüşünden toparlanıyor

Gelişen ülke hisseleri, Çin ve Hindistan’da imalat sanayinin yükselmesi ile, son bir ayın en büyük düşüşünden toparlanıyor. Endonezya rupisi gelişen ülke kurlarında düşüşe öncülük etti.

Larsen & Toubro Ltd. gelirlerinin tahminleri aşmasıyla Bombay’da rekor seviyeye yükseldi. Tayland'da askeri yönetimin ekonomiyi canlandırma paketi açıklaması ve Moody’s tarafından ülke kredi notunun teyit edilmesinin ardından Tayland True Corp. Plc ralliye öncülük etti. Mısır'da gösterge endeks yüzde 2.7 tırmandı.  Endonezya rupisi dolar karşısında 0.8 oranında değer kaybederken, Güney Afrika randı son bir ayın en düşüğüne geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Londra saati ile 09:16'da 1,029.31’e ulaştı. Endeks 30 Mayıs'ta yüzde 1.1 gerilemişti. Çin'de resmi satın alma yöneticileri endeksi (PMI), Mayıs ayında 50.8’e yükselirken, kredi veren bazı ulusal bankaların sermaye yeterlilik oranı hükümetin ekonomik büyümeyi destekleme hareketi çerçevesinde düşürüldü.  Hindistan imalat sanayisinin özel bir göstergesi 51.4’e çıkarak yükselişini 7. aya taşıdı.

Çin’den gelen verilerin yatırımcıları risk almaları için cesaretlendirdiğini söyleyen Manila merkezli BDO Unibank Baş Piyasa Stratejisti Jonathan Ravelas, “Çin’in görünümünü destekleyen veriler yavaş bir toparlanma süreci içerisinde ve global büyüme beklentilerine ivme kazandıracak” şeklinde konuştu.
 
Çin, Hong Kong ve Tayvan’da piyasalar bugün kapalı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)