E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükseliyor---

Gelişen piyasalar yükseliyor

Gelişen piyasalar yükseliyor
28 Kasım 2013 - 15:36 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, ABD'de ekonominin güçleniyor olmasıyla ihracatçıların nefes alması sonrasında yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri, ABD ekonomisinin geliştiğine dair kanıt niteliğindeki veriler sonrasında ihracatçıların yükselmesi ile, teknoloji şirketlerinin öncülüğünde artış kaydetti.

Geçtiğimiz çeyrekte satışlarının yüzde 30'unu ABD'de yapan Samsung Electronics Co., Seoul işlemlerinde üç haftanın zirvesine tırmandı. Dubai hisseleri Expo 2020'nin kazanılmasının ülkede ekonomik büyümeyi destekleyeceği iddialarıyla yüzde 1.6 ralli yaparak beş yılın zirvesini gördü. Türk Telekomünikasyon AŞ, Wood & Co.'nun "al" notu vermesi ile yüzde 1.2 yükseldi. Türk Lirası para birimlerinin rallisine öncülük ederek yüzde 0.5 kazanç sağlarken, Endeonezya rupisi dolar karşısında 2009'dan bu yana ilk defa 12,000 doların ötesine kadar zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 tırmanarak Londra saati ile 12:11'de 1,012.17 puan oldu ve bu aykı kayıpları azaltarak bir haftanın en yükseğine hazırlanıyor. ABD'de dün açıklanan verilere göre işsizlik başvuruları azalırken tüketici güveni beklentinin üzerinde yükseldi. Gelişen ülke endeksindeki 21 ülke, ihracatının yüzde 17 kadarını ABD'ye yapıyor.

Londra'da bulunan BCS Financial Group piyasalar şefi Joseph Dayan, "Gelişen piyasa hisseleri ve para birimleri Kasım'da şimdiye beklentinin altında bir performans sergilemişti, bugün bunu biraz tersine çeviriyor. Teknolojide küresel bir yükseliş var, teknoloji yatırımcıları ABD dışındaki fırsatları kolluyor" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi buay yüzde 2.1 gerilerken, aynı zaman diliminde MSCI Dünya Endeksi yüzde 1.6 ilerledi. Gelişen ülkelerin gösterge endeksi tahmini yıllık kazançların 10.6 katı işlem görürken, bu oran gelişmiş ülke gösterge endeksinde 14.6 olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)