E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar Türkiye ile yükseldi---

Gelişen piyasalar Türkiye ile yükseldi

Gelişen piyasalar Türkiye ile yükseldi
01 Ekim 2013 - 16:50 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, beş günlük düşüşün ardından Macaristan, Çin ve Türkiye ile değer kazandı

Gelişen piyasa hisse senetleri, Macaristan, Çin ve Türkiye'den gelen güçlü imalat verilerinin ABD hükümetinin kapanmasından ağır basmasıyla beş günlük düşüşü sonlandırdı. Macaristan para birimi forint ise yükselişin dördüncü gününde.
Türkiye Garanti Bankası AŞ, BIST 100'deki yükselişe öncülük etti. PT Kalbe Farma Jakarta'daki işlemlerde yüzde 7.6 sıçrarken, Prag'taki PX Endeksi Çek Cumhuriyeti bütçe açığının daralması ile bir haftanın en büyük yükselişine doğru ilerliyor. Macaristan forinti, satın alma yöneticileri endeksinin Eylül ayında gelişim göstermesi ile euro karşısında yüzde 0.5 yükseldi ve Avrupa ile Afrika'daki gelişen ülke para birimleri arasında en iyi performansı gösterdi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 yükselerek, Londra saati ile 13:41'de 992.73 puana çıktı ve beş günlük düşüşün ardından son üç haftanın en düşüğünden toparlandı. Türkiye'de imalat son bir yılın en hızlı gelişimini gösterirken, Çin'de PMI verisi Eylül'de yükseldi, Endonezya ise Mart'tan bu yana ilk defa ticaret fazlası açıkladı. ABD'de hükümet, Kongre'nin bütçe konusunda partilerin anlaşamaması sonucu son 17 yılda ilk kez kısmen kapandı.
ING Investment Management kıdemli gelişen piyasa stratejisti Maarten-Jan Bakkum, "Piyasa ABD'deki gelişmelerden etkilenmedi, fakat bunda Çin PMI verisinin hayal kırıklığı yaratmaması da rol oynuyor. Çin'in toparlanmasıyla ilgili şüphelerle son dönemdeki verilerin tatmin edici olmayabileceği düşüncelerinin doğmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı.
Çin'de Satın Alma Yöneticileri Endeksi Eylül ayında 51'den 51.1'e yükselirken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 51.6 şeklinde gerçekleşmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)