E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar sert düştü---

Gelişen piyasalar sert düştü

Gelişen piyasalar sert düştü
10 Eylül 2014 - 11:01 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri Apple Inc. üreticilerinin düşmesi ve Çin Başbakanı Li Keqiang’ın para arzı büyümesinin yavaşladığını söylemesiyle düştü

Gelişen piyasa hisseleri Apple Inc. üreticilerinin düşmesi ve Çin Başbakanı Li Keqiang’ın para arzı büyümesinin yavaşladığını söylemesi ile 5 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. Hindistan rupisi ve Filipin pezosu zayıfladı.

Apple için çip üretimi yapan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ve Hon Hai Precision Industry Co., ABD teknoloji şirketinin yeni ürünlerini tanıtmasının ardından Taype’de bir ayın en sert düşüşünü gösterdi. PetroChina Co. Hong Kong işlem gören Çin hisse senetlerinin bulunduğu endeksinin 7 ayın en dik düşüşünü kaydetmesine öncülük etti. Rupi ve pezo dolar karşısında en az yüzde 0.3 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.9 düşerek Hong Kong saati ile 12:46’da 1,077.37 puana gerileyerek düşüşü 5 güne taşıdı. Başbakan Li Keqiang’ın yaptığı açıklamaya göre Çin’de para arzı büyümesi Ağustos ayında beklenmedik şekilde 5 ayın en yavaş hızına geriledi, yavaşlama kredilerdeki kısıtlamalara işaret etti. Black Rock Inc., ABD iş gücü piyasası ilerlemesi ve enflasyonun gelişme işaretleri göstermesinin Fed’in borçlanma maliyetlerini yükseltme ihtimalini yükselttiğini ifade etti.

Bangkok’taki Philip Securities aratırma müdürü Sasikorn Charoensuwan, “Çin talebinin gelişme olan ülkelerin ekonomik büyümesine destek sağlayacağı iyimserliği ortadan kalkıyor. Gelişen piyasalar Fed’in faiz artırımı gerçekleştireceği endişesi yılın geri kalanında sürecek” yorumunda bulundu.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 7.5 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.3 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 4.3 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • msci10 Eylül 2014 13:26

    dogrusu ben en az %50 dusus bekliyorum.Bu en iyi tahminim, en kotusu ise %80 dusus bekliyorum.Yatirimlar azaldi, buyume zayif, 2 senedir butun cabalar sonucsuz cikti, kredi kullanimlari asiri zayif.Avrupa buyuyemiyor,vatandas umutsuz bekliyor,almanya ve fransa daralmaya isaret ediyor ki ticaret cok zayif durumda, bekliyorum artik, buyume cok zor, arabanin motoru bu dusuk devri kaldirmiyor, istop edip calistirmak yeni devir kazandirmak lazim

  • metin10 Eylül 2014 11:45

    ECB nin parasal geniişlemesinden önceki son kozlarını oynuyorlar.

  • nakit cepte güzel artık10 Eylül 2014 11:20

    mscı 6-7 ay sonra %20 düşebilir dikkat etmeli yatırımcılar.