E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar kazancını azalttı---

Gelişen piyasalar kazancını azalttı

Gelişen piyasalar kazancını azalttı
13 Eylül 2013 - 11:38 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri düşüşü ikinci güne taşıyarak Haziran'dan bu yana en büyük haftalık kazancı azalttı

Gelişen piyasa hisseleri düşüşü ikinci güne taşıyarak Haziran'dan bu yana en büyük haftalık kazancı azalttı. Filipin ve Çin hisseleri düşüşe öncülük etti.
Manila Water Co. yüzde 14 gerilerken Metro Pacific Investment Corp. Filipinli bir düzenleyici tarafından faizlerin azaltılması istenmesiyle sekiz ayın en düşüğüne geriledi. Yanzhou Coal Mining Co., düşük talep endişesi ile Hong Kong işlemlerinde yüzde 5.3 değer kaybetti. Endonezya rupisi dolar karşısında yüzde 0.8 zayıflarken Malezya ve Hindistan para birimleri en az yüzde 0.4 düştüler.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 gerileyerek Hong Kong saati ile 13:34'te 984.25 puana düştü. Gösterge endeks bu hafta, ABD'nin Suriye'ye yönelik askeri müdahale ihtimallerinin azalması ve Çin ekonomisindeki gelişmeler ile yüzde 3 ralli yapmış durumda. Bloomberg Küresel Anketi'ne göre, önde gelen gelişen ülkeler Avrupa ve ABD'deki güçlü büyüme hareketleri ile ilk defa yatırımcılar için en kötü sırada yer aldılar. Fed önümüzdeki toplanarak hafta parasal genişlemede azaltıma gitme kararını görüşecek.
FPT Securities Co. şef araştırma görevlisi Giang Trung Kien, "Yatırımcılar rallinin ardından kâr alırken, Fed'den de azaltma durumuyla ilgili net bir işaret bekliyorlar" dedi.
Fed yetkilileri, 17-18 Eylül tarihinde gerçekleştirecekleri toplantı ile 85 milyar dolar tutarındaki aylık tahvil alımlarını azaltma kararını tartışacaklar. Bloomberg anketine katılan 34 ekonomistin tahminlerine göre merkez bankasının alımları aylık 75 milyar dolara düşürmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)