E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar kayıplarını azalttı---

Gelişen piyasalar kayıplarını azalttı

Gelişen piyasalar kayıplarını azalttı
23 Ağustos 2013 - 10:45 borsagundem.com

Gelişen piyasalar endeksi 2 haftanın en sert kayıplarını azalttı

Ekonomik verilerde dünya genelinde görülen ilerleme ve Hindistan'dan Endonezya'ya ülkelerin finansal piyasaları desteklemek için harekete geçeceklerinin sinyalini vermeleri üzerine gelişen piyasalar endeksi yükseldi ve 2 haftanın en sert düşüşüyle kaydettiği kayıplarını azalttı.
Güney Kore'nin en büyük tüketici elektronikleri ihracatçısı Samsung Electronics Co. yüzde 3.2 değerlenerek Kospi Endeksi'ne 1 haftanın en büyük artışını kaydettirdi. Tayvan Semiconductor Manufacturing Co. 1 ayın en büyük artışını kaydetti. Endonezya hisseleri 11 ayın en düşüğünden geri sıçradı. Won ve Tayland bahtı, dolar karşısında yüzde 0.5 güçlendi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 kazançla 927.59 puana tırmanarak, bu hafta kaydettiği yüzde 3.2'lik kaybını azalttı. Fed'in teşvikleri önümüzdeki ay azaltacağı spekülasyonu üzerine hisseler bu hafta sert düşüş kaydetti. Endonezya, aralarında mali teşvikleri de içerebilecek politikalar planladığını belirtirken, Hindistan Merkez Bankası da ülkenin ekonomik ve para politikalarının, finansal istikrarı korumaya odaklanmasının gerektiğini söyledi.
Küresel görünüm ABD'nin büyümesinin öncülüğünde ilerlerken, Avrupa ekonomileri ve Çin'in de dibi görmüş olduğunu belirten UOB Asset Management Co. Ltd.'ın CEO'su Vana Bulbon, hükümetler yatırımcıların güvenini korumaya ve sermaye çıkışlarını kontrol altına almaya çalışırken, gelişen piyasaların yılın geri kalanında bir hayli oynak olmayı sürdüreceğini öngördü.
Brezilya Merkez Bankası, realin geçtiğimiz ay dünya genelinde en sert düşüşü kaydetmesiyle dün geç saatlerde yıl sonuna kadar her hafta 3 milyar dolarlık swap ve kredi marjı ihalesi düzenleyeceğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)