E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar için kritik açıklama!---

Gelişen piyasalar için kritik açıklama!

Gelişen piyasalar için kritik açıklama!
21 Ağustos 2013 - 12:18 borsagundem.com

Gelişmekte olan ülke kurlarında satışların sertleşmesi, ''Uçurumun eşiğinde miyiz?'' sorusunu beraberinde getirdi

Son günlerde gelişmekte olan ülke piyasalarında yoğunlaşan satışlar ve kurda hızlanan değer kaybı, Türkiye ile Hindistan'ın para birimlerini desteklemek amacıyla adım atmasına neden oldu.
FED'in tahvil alımlarını azaltacağına yönelik endişeler gelişen ülke piyasalarında sert satışları beraberinde getirdi.
Endonezya para birimi ile Brezilya Reali dolar karşısında dört yılın en düşük seviyesini görürken, Hint Rupisi Salı günü gördüğü rekor düşük seviyenin yüzde 1,25 üzerinde 63,31 dolar seviyesinde seyrediyor. İçeride ise yeni günde Dolar/TL 1,96'yı aşarken, sepet kur 2,30 ile tarihi zirvesine fırladı.
Gelişmekte olan ülke kurlarında satışların sertleşmesi, ''Uçurumun eşiğinde miyiz?'' sorusunu beraberinde getirdi. CNBC'ye konuşan Nomura Birim Yöneticilerinden Stuart Oakley, ödemeler dengesine gölge düşen ülkeler başta olmak üzere gelişen ülke kurlarında satışların hızlanacağını belirtti.
Para birimlerinin uçuruma düşmesini beklemediklerini kaydeden Oakley, orta ve uzun vadeli emeklilik fonlarında fazla para ile varlık bulunduğuna dikkat çekti.
BlackRock'a göre ise, gelişen piyasalar, dünya GSYİH'sının yüzde 51'ine tekabül etse de şirketlerin toplam piyasa değerinin payı yüzde 10'un biraz üzerinde bulunuyor. Macquarie Bank Sabit Getirili Menkul Kıymetler Birim Şefi Nizam Idris, gelişen ülke piyasalarında hala likiditenin olduğunu kaydederek panik ya da kriz noktasında olmadıklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı21 Ağustos 2013 13:53

    Paranın bir yere gittiği yok, sadece gideceğim diye korkutuyor. Biraz faiz verince anında çark ederler. Kur 2 yi aşar ise oluk oluk dolar tekrar gelir, bu sefer de fazla geldi diye şikayet ederiz. Seçimlere kadar dar bantta hareket ederiz ancak acaba yarın ne olacak diye de endişeye devam.

  • Bitti21 Ağustos 2013 13:09

    Piyasalar artık bitti tek çare dolar

  • forensic21 Ağustos 2013 13:02

    biz yine de iyi sağlam duruyoruz asyada kötü şeyler olacak