E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Gelişen piyasalar Fed ile geriledi---

​Gelişen piyasalar Fed ile geriledi

​Gelişen piyasalar Fed ile geriledi
12 Aralık 2013 - 21:59 borsagundem.com

Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı endişesiyle gelişen piyasalar endeksi 3. gününde de satıcılı seyrediyor

Gelişen piyasalar endeksi, ABD merkez bankası Fed'in teşvikleri azaltacağı endişesi üzerine bir ayın en düşüğüne geriledi. Güney Afrika gösterge endeksi, altın üreticilerindeki düşüş ile kayıplara öncülük etti. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.2 gerileyerek New York saati ile 11:53'te 991.04 puana gerileyerek düşüşü üçüncü güne taşıdı. FTSE/JSE Afrika Bütün Hisseler Endeksi, AngloGold Ashanti Ltd.'nin yüzde 7.3 gerilemesi ile, 94 küresel endeks arasında en büyük düşüşü yaşadı. Rusya ve Filipinler'de hisse endeksleri en az yüzde 1 gerilerken, Brezilya'da Ibovespa endeksi üç ayın en düşüğünde. Hindistan rupisi ise gelişen ülke para birimlerindeki düşüşe liderlik etti. 

Hisseler, ABD'de beklenenden iyi gelen perakende satışlar verisi ile Fed'in teşvikleri azaltacağı söylentilerinin yükselmesi ile geriledi. Bloomberg'in 6 Aralık tarihli anketinde Fed'in tahvil alımını 17-18 Aralık toplantısında azaltmasını bekleyen ekonomistlerin oranı yüzde 34 olarak gerçekleşti. Bu oran 8 Kasım anketinde yüzde 17 seviyesindeydi. Altın ve gümüş gerilerken, ABD doları önde gelen para birimlerinin çoğu karşısında zayıfladı. 

Charlemagne Capital Ltd. yöneticilerinden Julian Mayo, "Bugün hisselerdeki düşüş ABD'de olanların sonucunda gerçekleşti" dedi. 

Gelişen ülkelerin gösterge endeksi, Fed'in varlık alım programını ekonominin ilerlemesi ile birlikte azaltacağının sinyallerini ilk defa verdiği 22 Mayıs'tan bu yana yüzde 16 düşüş yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)