E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi zirvede---

Gelişen piyasalar endeksi zirvede

Gelişen piyasalar endeksi zirvede
11 Ekim 2013 - 11:01 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, ABD politikacılarının borç tavanını artırma konusunda anlaşarak temerrüdü önleyeceği iyimserliğiyle yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri, ABD politikacılarının borç tavanını artırma konusunda anlaşarak temerrüdü önleyeceği iyimserliği ve Infosys Ltd. satış beklentilerinin tekonoloji hisselerini 13 yılın zirvesine çıkarmasıyla üç haftanın zirvesine yükseldi.
Hindistan'ın ikinci en büyük yazılım ihracatçısı Infosys, satış beklentisini artırmasıyla yüzde 5.4 ralli yaptı. Cosco Shipping Co., çeyrek dönemlik kârında artış görülmesiyle yüzde 1.9 değer kazandı. Malezya ringiti ve Hindistan rupisi dolar karşısında yüzde 0.3 güçlenirken, Güney Kore wonu yüzde 0.2 yükseldi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 artarak Hong Kong saati ile 13:15'te 1,021.71 puan olurken, bu haftaki rallisini yüzde 1.4'e genişletti. Endeks böylece 20 Eylül'den bu yana en büyük haftalık kazancına ilerliyor. ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi liderlerinden Eric Cantor'a göre Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki görüşmeler ilerleme arayışıyla devam edecek. 16.7 trilyon dolar olan borç limiti 17 Ekim'den önce artırılmazsa ABD temerrüte düşecek.
Hong Kong'ta bulunan Parry International Trading yöneticisi Gavin Parry, ABD kanun yapıcılarının yaptığı pazarlıkların piyasayı ateşlediğini ifade etti.
Obama Temsilciler Meclisi'nin borç tavanını kısa süreli artırma teklifine henüz bir cevap vermezken, iki tarafın görüşmelere bugün de devam etmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)