E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen Piyasalar Endeksi zirvede---

Gelişen Piyasalar Endeksi zirvede

Gelişen Piyasalar Endeksi zirvede
23 Temmuz 2013 - 11:11 borsagundem.com

Çin'in büyümesine ilişkin iyimserlik üzerine gelişen piyasalar endeksi 6 haftanın en yükseğine tırmandı

Yatırımcıların Çin'in yüzde 7 büyümeyi korumak için harcamaları artıracağı spekülasyonu üzerine gelişen piyasalar endeksi 6 haftanın zirvesine çıktı.
ZTE Corp., kârın artmasının ardından 2008'den bu yana en büyük sıçramasını yaptı. CSR Corp. ve China Railway Construction Corp., China Business News'in devlet denetimindeki China Railway Corp.'un bu yıl yatırımcıların deniryolu inşası yatırımlarını artırabileceğini söylemesinin ardından yüzde 6'nın üzerinde ralli yaptı. Endonezya rupisi, dolar karşısında 13 ayın en sert düşüşünü kaydetti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.1 kazançla 964.19 puana yükseleek 10 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Beijing News'e göre Li ekonomistlerle yaptığı son toplantısında yüzde 7'nin "taban seviyesi" olduğunu ve ülkenin onun altında büyünesine izin verilemeyeceğini söyledi. ABD'de dün açıklanan ikinci el konut satışları verisi Haziran'da beklenmedik düşüşe işaret ederek, Fed'in dünyanın en büyük ekonomisindeki teşvikleri devam ettirmesi ihtiyacını artırdı.
Li'nin açıklamaları, ülkede negatif bir sürpriz olmayacağı konusunda yatırımcılara güvence verdiğni söyleyen PT Manulife Asset Manajemen Indonesia'nın  yatırım direktörlerinden Alvin Pattisahusiwa, bunun özellikle Çin'de hisse alımlarına teşvik ettiğini belirtti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki teknoloji grubu yüzde 2.1 ile 10 sektör grubu arasındaki en büyük kazanca işaret etti. Çin'in en büyük 2. telefon şebekesi ekipmanı üreticisi ZTE, ilk yarı net gelirinin yıllık bazda yüzde 23 yükselmesinin ardından yüzde 16 sıçradı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)