E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi yükselişini sürdürdü---

Gelişen piyasalar endeksi yükselişini sürdürdü

Gelişen piyasalar endeksi yükselişini sürdürdü
12 Eylül 2013 - 11:34 borsagundem.com

Çin Başbakanı Li'nin finansal sistemde reform vaatlerinin ardından gelişen piyasalar endeksi 7. gününde de yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi kazanca devam etti  Gelişen piyasalar endeksi, Çin Başbakanı Li Keqiang'ın finansal sistemde reform vaadinde bulunmasının ardından bankalar ve aracı kurumların öncülüğünde 7. gününde de yükseldi. Hint hisseleri ise değerlemelerin 7 ayın zirvesine tırmanması üzerine düşüşe geçti.
Bank of China Ltd. yüzde 1.1 tırmanırken, Haitong Securities Coı. 6 ayın zirvesine tırmandı. S&P BSE Sensex Endeksi 1 haftanın en sert düşüşünü kaydetti. Tayland bahtı, dolar karşısında yüzde 0.9 güçlenirken, won da yüzde 0.2 değerlendi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kazançla 993.43 puandan 4 Haziran'dan bu yana en yükseğine işaret etti. Çin Başbakanı Li, finansal sistem geneline yayılacak reform sözü verdi. Li, dün yaptığı konuşmasında ülkesinin büyümede istikrarı sağlanmasına yönelik adımlar attığını ve bu yılki ekonomik hedefini tutturabileceğini söyledi.
Çin'deki ekonomik toparlanmanın güveni geri kazandırdığını söyleyen Phillip Asset Management Co.'nun CEO'su Vattana Vongseenin, değerlemelerin genişlemesi ve ABD'de tahvil alımlarının belirsizliğinden ötürü kısa vadede düzeltme öngördü.
Fed politika yapıcıları 17-18 Eylül'deki toplantılarında aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını ne zaman azaltacakları tartışmalarına yeniden başlayabilir. Bloomberg anketine katılan 34 ekonomist, ABD merkez bankasının bu ay tahvil alımlarını 75 milyar dolara indirmesini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)