E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi yükseldi---

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
23 Aralık 2013 - 11:40 borsagundem.com

ABD'nin büyümesinin yukarı yönlü revize edilmesinin ardından gelişen piyasalar endeksi 2 haftanı en büyük sıçramasını kaydetti

IMF'nin ABD'nin görünümünü yükselteceğini söylemesi ve ABD'nin büyümesinin yukarı yönlü revize etmesinin ardından gelişen piyasalar endeksi, teknoloji ve Chi,na Mobile Ltd.'ın öncülüğünde 2 haftanın en büyük sıçramasını yaptı.

Güney Kore'nin en büyük 2. kargo şirketi Hyundai Merchant Marine Co., Hyundai Group'un varlık satışı planladığını söylemesi sonrasında yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi 9 günlük düşüş dönemini sonlandırdı. China Mobile, Apple Inc. ile iPhone satışı üzerinde anlaşmasının ardından yüzde 1.2 primlendi. Tayland hisseleri düştü ve baht 3 yılın en düşüğüne geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 9 Aralık'tan bu yana en büyük sıçramasını kaydederek yüzde 0.2 kazançla 990.08 puana çıktı. Endeks geçtiğimiz hafta yüzde 0.2 düşüşle 3. haftasını da ekside kapadı.
ABD'nin 3. çeyrek büyümesi, tüketici harcamalarındaki artışın etkisiyle yüzde 3.6'dan yüzde 4.1'e yukarı revize edilerek, 2011'in son çeyreğinden bu yana en güçlü büyümesine işaret etti. Uluslararası Para Fonu (IMF) Yönetici Direktörü Christine Lagarde, Washington'daki bütçe anlaşması ve Fed'in tahvil alım programındaki değişikliğinin, geleceğe dair şüpheleri azaltmasıyla, fonun ABD ekonomisinin büyüme görünümünü yükselteceğini söyledi.

Ashika Stock Broking Ltd.'ın hisse araştırmaları başkan yardımcısı Paras Bothra, "Gelişen piyasalar teknoloji hisseleri, ABD'nin toparlanmasının ihracat talebini canlandırmaya yardım edeceği umuduyla yükseliyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salih23 Aralık 2013 13:13

    sicrama yapmasi icin 1002 nin uzerine cikmasi lazim. hayalmi goruyosunuz yoksa baska bir grafigemi bakiyorsunuz