E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi yükseldi---

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
05 Eylül 2013 - 11:59 borsagundem.com

Gelişen piyasalar endeksi Hint bankaların öncülüğünde 2 haftanın zirvesine tırmandı

Hindistan Merkez Bankası Başkanı'nın finansal sektörü destekleme planını açıklamasının ardından gelişen piyasalar endeksi Hint bankaların öncülüğünde 2 haftanın en yükseğine çıktı. Hint rupisi, dolar karşısında güçlendi.
ICICI Bank Ltd. ve Axis Bank Ltd. yüzde 7'nin üzerinde ralli yaparak  S&P BSE Sensex Endeksi'ne 2009'dan bu yana en büyük sıçramasını yaptırdı. Samsung Electronics Co., rakibi SK Hynix Inc.'in Çin'deki fabrikasında çıkan yangının ardından operasyonlarını durduması üzerine yüzde 1.9 primlendi. Çin'in en büyük kargo şirketi China Cosco Holdings Co., yüksek kargo ücretlerinin desteğiyle yüzde 5.8 deper kazandı. Rupi yüzde 1.7 yükseldi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 kazançla 943.03 puana yükseldi. Hindistan Merkez Bankası Başkanı Rajan dün bankaların şube açmasını ve kamu dışı sektörlere kredi verilmesini kolaylaştıran planlarını açıkladı. Gelişen piyasa hisseleri, İngiltere ve Euro Bölgesi merkez bankalarında bugün yapılacak toplantılarının öncesinde de destek buldu.
Hindistan Merkez Bankası'nın işlerin yoluna girmesine yardımcı olacağına dair iyimserliğin olduğunu belirten BDO Unibank Inc.'in baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, gelişen piyasalardaki bu kazançların yatırımcı güveninde bir miktar toparlanmaua işaret ettiğini söyleyerek, bunun büyük ihtimalle ABD'de teşvikler azaltılmaya başlayıncaya ve Suriye'deki savaş kötüleyinceye kadar geçici olacağını ifade etti.
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi dün ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye askeri müdahale yapılmasını onayladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)