E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi yükseldi---

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
01 Ağustos 2013 - 11:35 borsagundem.com

Çin'in imalatındaki sürpriz artışın ardından gelişen piyasalar endeksi 7 gündür ilk kez yükseldi

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin'de imalatın beklenmedik şekilde güçlenmesinin ekonomik büyümenin bozulduğu endişelerini gevşetmesinin ardından gelişen piyasalar endeksi 7 gündür ilk kez artış kaydetti.
Anhui Conch Cement Co. ve Aluminum Corp. of China en azından yüzde 1.7 yükseldi. AU Optronics Cor., çeyrek dönemde kâr açıklamasının ardından 5 ayın en büyük sıçramasını yaptı. PT Bank Danamon Indonesia, DBS Group Holdings Ltd.'ın bankanın kontrol hissesini satın alma teklifini sonlandırmasının ardından 2009'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 kazançla 950.87 puana yükselerek, Nisan'dan bu  yana en uzun süreli kayıp dönemini sonlandırdı. Çin'in resmi imalat endeksi Temmuz'da 50.3 puan ile Bloomberg'in 49.8 beklentisini aştı. Fed dün tahvil alımlarını devam ettirme kararı aldı ve kalıcı düşük enflasyonun Amerikan ekonomisi için risk teşkil ettiğini söyledi.
İyi gelen imalat verisinin, yatırımcıların, Çin ekonomisinin dibe vurmuş olabileceği iyimserliğini desteklediğini belirten Phillip Securities Plc'nin araştırma müdürü Sasikorn Charoensuwan, Fed'in teşvikleri azaltmasının beklenenden daha uzun zaman alabileceğini, bunun da gelişen piyasalara likidite akışının devam edeceği iyimserliğini koruyabileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)