E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi yükseldi---

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
17 Temmuz 2013 - 11:12 borsagundem.com

Fed Başkanı Bernanke'nin sunumunun öncesinde gelişen piyasalar endeksi 7. gününde de artış kaydetti

Yatırımcılar Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin para politikası üzerine yapacağı konuşmayı beklerken, Çin'in doğrudan yabancı yatırımlarının artmasıyla gelişen piyasalar endeksi 7. gününde de yükselerek 6 haftanın en uzun süreli rallisine işaret etti.
Çin'in en büyük çimento üreticisi Anhui Conch Cement Co., ülkenin doğrudan yabancı yatırımlarının Haziran'da yüzde 20 artmasının ardından 5 haftanın zirvesine tırmandı. Hint hisseleri, hükümetin yabancı yatırım kurallarını liberalleştirme planlarını onaylaması sonrasında kazanç sağladı. Apple Inc.'in tedarikçilerinden Pegatron Corp., Commercial Times'ın iPhone 5S'in gecikebileceğini söylemesinin ardından yüzde 7 değer kaybetti. Yuan vadelileri, Çin Başbakanı Li Keqiang'ın yetkililerin piyasalara istikrar ve tahmin edilebilirlik sunmaya çalışmasının gerektiğini söylemesiyle 1 ayın zirvesine tırmandı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 kazançla 953.99 puana çıkarak 17 Haziran'dan bu yana en yüksek düzeyine çıktı. Çin'in doğrudan yabancı yatırım verisi ve Hindistan'ın ekonomisini açmaya yönelik tedbirleri, Fed'in teşvikleri azaltacağı endişesiyle gelişen piyasalarda görülen çıkışlara dair korkularının arttığı döneme denk geldi. Bernanke bugün Temcilciler Meclisi Finansal Hizmet Komitesi, yarın da senatörler önüne çıkarak Fed'in yarıyıl politika raporunu sunacak.
Çin'de beklenenden daha iyi gelen veriler ve hükümetin ülkenin büyümesini desteklemesinin yatırımcıları muhtemelen yukarı taşıyacağını söylene KB Asset Management Co.'nun fon yöneticilerinden Kim Dae Young, "Bernanke'den şu aşamada gelecek her açıklama, yatırımcılar için çok önemli" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)