E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi sert satış gördü---

Gelişen piyasalar endeksi sert satış gördü

Gelişen piyasalar endeksi sert satış gördü
09 Ekim 2013 - 11:22 borsagundem.com

IMF'nin küresel ekonomik görünümünü düşürmesi ve ABD'deki borç limiti tartışmalarının etkisiyle gelişen piyasalar endeksi sert düştü

ABD'deki borç limiti tartışmaları ve Uluslararası Para Fonu'nu gelişen piyasalar için küresel ekonomik büyüme tahminini indirmesi üzerine gelişen piyasalar endeksi 1 haftanın en sert düşüşünü kaydetti.
Cnooc Ltd. enerji üreticilerindeki düşüşü devam ettirerek Temmuz'dan bu yana en sert düşüşüne işaret etti. Geely Automobile Holdings Ltd., Goldman Sachs Group Inc.'in otomobil üreticisi şirketin hisselerini satmasının ardından yüzde 3.4 değer kaybetti. Bharti Airtel Ltd., Wal-Mart Stores Inc. ile ortaklığına son vermesinin ardından yüzde 2.1 düştü. Hint rupisi ve Malezya ringgiti, dolar karşısında yüzde 0.4 zayıfladı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 1,005.33 puana geriledi. IMF, gelişen piyasaların bu yılki büyüme tahminini Temmuz'daki yüzde 5 öngörüsünden yüzde 4.5'e indirdi. Tahminin düşürülmesinde Çin, Meksika, Hindistan ve Rusya'nın tahminlerinin indirilmesi etkili oldu. ABD Başkanı Barack Obama, Kongre 16.7 trilyon dolarlık borç limitini artırmazsa Amerikan ekonomisinin çok derin bir resesyonda olabileceğini söyledi.
Mirae Asset Global Investments Pvt.'nin yatırım genel müdürü Gopal Agrawal, yatırımcıların ABD'deki gelişmeleri izlerken bekle-gör modunda olduğunu dile getirdi.
IMF sermaye çıkışlarının gelişen piyasaları daha fazla zayıflatması üzerine bu ve önümüzdeki yıla ait büyüme tahminini indirdi ve ABD'nin temerrüde düşmesinin dünya ekonomisine ciddi boyutta zarar verebileceği uyarısında bulundu. ABD Senatosu'ndaki Demokratlar, bu hafta bitmeden Obama borç limitini artırma hakkı veren tasarı için oylama denemesi yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)