E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi geriledi---

Gelişen piyasalar endeksi geriledi

Gelişen piyasalar endeksi geriledi
02 Ocak 2014 - 12:03 borsagundem.com

Gelişen piyasalar endeksi Çin'de imalattaki gerileme ve Türk lirasının zayıflamasıyla sert düştü

Çin'de imalat endeksi gerilerken, Türkiye ve Tayland'da siyasi tansiyonun artmasıyla gelişen piyasalar endeksi 3 haftanın en sert düşüşüne işaret etti.

Yanzhou Coal Mining Co. Hong Kong'taki kömür üreticilerinin kaybına öncülük etti. Tayland'ın SET Endeksi yüzde 2.8 gerileyip baht 2010'dan beri en zayıf seviyesine inerken, Türkiye'nin gösterge endeksi yüzde 1.7 düştü ve lira dolara karşı yüzde 0.4 güç kaybetti. Samsung Electronics Co., LIG Investment & Securities Co.'nun hisse senedi fiyat tahminini indirmesinin ardından 6 ayın en büyük kaybını verdi. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 kayıpla Hong Kong saatiyle 16:18'de 995.94 puana geri çekilerek, 12 Aralık'tan bu yana en sert düşüşüne hazırlanıyor. MSCI Dünya Endeksi 2013'te yüzde 23 yükselirken, gelişen piyaslar endeksi yüzde 5 düştü. Çin'de satın alma yöneticileri imalat endeksi Aralık'ta 4 ayın en düşüğüne gerilerken, HSBC Çin İmalat PMI verisi da daha yavaş büyüme kaydetti. Almanya'dan ABD'ye bugün birçok ülke imalat verilerini açıklayacak.

Çin'in PMI verisinin bugün yatırımcıları en çok endişelendiren konu olduğunu belirten MNC Asset Management'ın fon yöneticilerinden Akbar Syarief, "Yatırımcılar, ekonomik reformların büyümeyi ne kadar etkileyeceğini tahmin etmeye çalışıyor" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 12 aylık tahmini kazançlarının 10.5 katından değerlenirken, bu katsayı MSCI Dünya Endeksi için 14.8'lerde seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)