E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi geriledi---

Gelişen piyasalar endeksi geriledi

Gelişen piyasalar endeksi geriledi
22 Ekim 2013 - 11:27 borsagundem.com

China Mobile'ın kârındaki büyük düşüş üzerine değer kaybetmesiyle gelişen piyasalar endeksi 6 gündür ilk kez düştü

Çin'in emlak fiyatlarındaki kontrolleri sıkılaştıracağı endişesi ve China Mobile Ltd.'ın 1999'dan bu yanaki en sert kâr düşüşünü açıklaması üzerine gelişen piyasalar endeksi 6 gündür ilk kez düştü.

Dünyanın en büyük telefon şirketi China Mobile 14 ayın en sert düşüşünü kaydetti. Poly Real Estate Group Co., Çinli imat şirketleri arasındaki düşüşü devam ettirdi. PT Astra International, Endonezya borsasındaki yüzde 1.2'lik düşüşe öncülük etti. Hint rupisi ve Malezya ringgiti, dolar karşısında yüzde 0.2 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 1,040.41 puana geriledi. Çin'in en büyük 4 şehrinde konut fiyatları Ocak 2011'den bu yana en büyük sıçramasını yaparak, balon oluşabileceği endişelerini artırdı. Bloomberg anketine göre ABD'de tarımdışı istihdam Eylül'de 180,000 kişi arttı. Tarımdışı istihdam verisi, Fed'in parasal genişleme programını ne zaman azaltmaya başlayacağına da ışık tutabilir.

Düşen kazançlar ve emlak kontrollerine ilişkin endişelerin Çin'e dair sorulara neden olduğunu belirten BDO Unibank Inc.'in baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "Tahvil alımlarının azaltımına bu yıl başlanmaması ihtimali yüksek olsa da, yatırımcılar, ABD'nin ekonomik toparlanmasının durumunu görmek için temel verileri takip ediyor" dedi.

İstihdam verisi, Washington hükümetinin 16 gün kapalı kalmasından ötürü ertelemişti. Ekonomistler Fed'in tahvil alımları azaltımını Mart'a ertelemesini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)