E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi geriledi---

Gelişen piyasalar endeksi geriledi

Gelişen piyasalar endeksi geriledi
28 Ağustos 2013 - 11:19 borsagundem.com

Suriye geriliminin etkisiyle gelişen piyasalar endeksi 7 haftanın en düşüğüne geriledi

ABD'nin Suriye'ye askeri müdahale düzenleyeceği endişesiyle petrol fiyatlarının tırmanması ve yabancı yatırımcıların Güneydoğu Asya varlıklarını satması üzerine gelişen piyasa hisseleri değer kaybederek, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ni 7 haftanın en düşüğüne geriletti.
Filipinler, Tayland ve Endonezya'daki hisse endeksleri, uluslararası yatırımcıların dün hisse sattığını gösteren verinin ardından sert düşüş kaydetti. Yüksek petrol fiyatlarının, Hindistan'ın cari açık sorununu derinleştireceği ve ekonomiyi 20 yılın en büyük krizine sürükleyeceği endişesiyle Hint rupisi yüzde 2.8 zayıflayarak rekor düşüğe geriledi; hisseler ise değer kaybetti. PetroChina Co. ve Kunlun Energy Co., yöneticilerinin yolsuzluk ile mücadele kapsamında görevlerinden alınması sonrasında satış gördü.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 kayıpla 908.28 puana gerileyerek 2. gününde de düştü. Suriye'de tırmanan gerilim, Amerikan ekonomisinin toparlanmasıyla Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı spekülasyonuyla Hindistan, Endonezya, Tayland ve Filipinler'deki piyasalardan 2.4 milyar dolar çeken yabancı yatırımcıların satışlarını artırdı.
Gelişen piyasalardaki huzursuzluğa dikkat çeken Rizal Commercial Banking Corp'un Manila'daki para yöneticilerinden Rico Gomez, ABD'nin likiditeyi sıkılaştıracağı beklentisi ve Suriye'deki siyasi gerilimin küresel çapta endişelere neden olduğunu söyledi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde yer alan 10 sektör grubunun tamamı düşerken, kayıplara sağlık ve finansal hisseler öncülük etti. MSCI Dünya Endeksi bu yıl yüzde 11 yukarıda seyrederken, gelişen piyasalar endeksi yüzde 14 düştü. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 12 aylık tahmini kazançlarının 9.7 katından fiyatlanırken, bu çarpan MSCI Dünya Endeksi için 13 kat seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)