E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düşüyor---

Gelişen piyasalar endeksi düşüyor

Gelişen piyasalar endeksi düşüyor
29 Temmuz 2013 - 16:49 borsagundem.com

Samsung'un değer kaybetmesiyle gelişen piyasalar endeksi 4. gününde de düşüş kaydetti

Samsung Electronics Co.'nun teknoloji şirketleri arasındaki düşüşü devam ettirmesi ve Çinli sanayi şirketlerinin kârının yavaşlamasının ardından gelişen piyasalar endeksi 4. gününde de düştü.
Çin'in en büyük çimento üreticisi Anhui Conch Cement Co. 3 Temmuz'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Samsung, Shinyound Securities Co.'nun hisse-fiyat tahminini indirmesinin ardından yüzde 1.5 düştü. Hindistan bankaları ülkenin en büyük bankası başkanının faiz ortanlarının artabileceğini açıklamasıyla geriledi. Macaristan'ın en büyük bankası OTP Bank Nyrt., bir yönetim kurulu üyesinin hisselerini satması sonrasında bir haftanın en büyük düşüşünü yaşadı. Rusya'nın en büyük perakende şirketi OAO Magnit üç günde ilk defa geriledi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 gerileyerek Londra saati ile 14:15'te 954.85 puana gerileyerek 1 ayın en uzun süreli kayıp dönemine işaret etti. Çinli sanayi şirketlerinin net kârı Haziran'da yıllık bazda yüzde 6.3 artarak, Mayıs'taki yüzde 15.5 artışın gerisinde kaldı. Fed Açık Piyasa Komitesi 30-31 Temmuz'da toplanacak.
Çin'de gelen zayıf veriler ve Fed'in söyleyeceklerine ilişkin endişelerin yatırımcıların beklentilerini baskıladığını syleyen Metropolitan Bank & Trust Co.'nun yatırım yöneticilerinden Allan Yu, küresel likiditenin teşviklerin azaltılmasıyla kısıtlanacağı ve Çin'de devam eden zayıflığın da diğer piyasalara sıçrayacağından ötürü endişe olduğuna dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)