E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düşüşte---

Gelişen piyasalar endeksi düşüşte

Gelişen piyasalar endeksi düşüşte
16 Aralık 2013 - 12:10 borsagundem.com

Çin'de imalatın beklentinin altında ilerlemesi ve yatırımcıların QE'nin azaltım zamanını değerlendirirken, gelişen piyasalar düşüyor

En büyük gelişen piyasa ekonomisi Çin'de imalatın beklentinin altında büyüme kaydetmesi ve yatırımcıların, ABD'nin teşvikleri ne zaman azaltacağını değerlendirmesiyle gelişen piyasalar endeksi gerileyerek 1 ayın en düşüğüne işaret etti.

SAIC Motor Corp., şehir hükümetlerinin, kirliliği önlemek için önlemler alacağı endişesiyle düşen Şanghay'daki Çinli otomobil üreticilerinin kayıplarını devam ettirdi. Advanced Semiconductor Engineering Inc., regülatörlerin fabrikadaki bazı makinaların durdurulması emri vermesinin ardından 22 ayın en sert düşüşünü kaydetti. Güney Afrika randı ve Endonezya rupisi, dolar karşısında yüzde 0.2 zayıfladı. Hindistan'ın 10 yıllık tahvil faizleri, toptan fiyat enflasyonunu 1 yılın en hızlı artışını kaydetmesinin ardından 3 haftanın zirvesine tırmandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 987.90 puana gerileyerek 5. gününde de düştü. Çin'de öncü imalat göstergesi 3 ayın en düşüğüne gerileyerek, dünyanın en büyük 2. ekonomisinin yavaşlamaya karşı kırılgan olduğunu gösterdi. Bloomberg'in 6 aralık'Taki anketine katılan ekonomistlerin yüzde 34'ü Fed'in 17-18 Aralık'taki toplantısında aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltacağını öngörüyor.

Piyasaların ana odağında Fed'in tahvil alımlarını azaltımı olduğunu belirten PT Sinarmas Asset Management'ın fon yöneticilerinden Jeffrosenberg Tan, "Yatırımcılar güveni hâlen kırılgan seviyelerdeyken, her olumsuz haber piyasasyı kötü etkiliyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)