E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
23 Ekim 2013 - 11:48 borsagundem.com

Çin'de para piyasası oranlarının tırmanması üzerine gelişen piyasalar endeksi 7 gündür ilk kez düştü...

En büyük gelişen piyasa ekonomisi Çin'de para piyasası oranlarının yükselmesi ve Wipro Ltd'nin satış büyümesinin beklentinin altında kalmasının ardından gelişen piyasalar endeksi 7 gündür ilk kez düşüş kaydetti.

Beklentinin altında kazanç açıklamaları sonrasında Huaneng Power International Inc. yüzde 4.7 değer kaybetti; Daelim Industrial Co. ise 6 ayın en sert düşüşünü yaptı. Wipro, Mumbay'da 13 yılın zirvesinden gevşeyerek MSCI Inc'nin gelişen piyasalar teknoloji şirketleri endeksini 2. gününde de aşağı taşıdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,041.39 puana geriledi ve 5 ayın zirvesinden düştü. Endeksin 14 günlük RSI'si 74.6 puan ile Ocak'tan bu yana en yükseğine ve düşüş sinyali olarak algılanan 70 puanın üzerine çıktı. Çin Merkez Bankası'nın piyasaya fon eklemekten kaçınması üzerine Çin'de para piyasası oranları Temmuz'dan bu yana en büyük artışını kaydetti.

Bunun gelişen piyasalardaki normal bir düzeltme olduğunu söyleyen PT Mandiri Manajemen Investasi'nin fon yöneticilerinden Aldo Perkasa, yatırımcıların gelişen piyasalara yeniden fon girişi yapacağı yeniden dengeleme trendi beklentilerinin devam ettiğini dile getirdi.

ABD'de tarım dışı istihdamın beklentinin çok altında kalmasının ardından Barclays Plc de, ING Bank NV gibi Fed'in tahvil alımlarını azaltımını ertelemesi çağrısında bulundu. Won, dolar karşısında yüzde 0.4 değerlenerek Ocak'tan bu yana en yüksek düzeyine tırmanırken, ringgit de 2 gün süren düşüşünü sonlandırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)