E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
14 Ağustos 2013 - 13:52 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, altın şirketlerinin hisselerine gelen satışların öncülüğünde değer kaybetti

Gelişen piyasa hisse senetlerinin gösterge endeksi, Harmony Gold Mining Co.'nun zararının artması ve Zijin Mining Group Co.'nun 2006'dan bu yana en düşük ilk yarı karını açıklamasının ardından altın üreticilerine gelen satışların öncülüğünde düştü. Hindistan para birimi rupi değer kaybetti.
Harmony Gold, çeyrek dönem zararının neredeyse dörde katlanmasının ardından, Johannesburg'daki işlemlerde yüzde 4.1 değer kaybetti. Zijin Mining, karının yüzde 54 azalması sonrası, Şanghay'daki işlemlerde yüzde 1.6 geriledi. Zijin'in hisse senetleri, yaklaşan tayfun nedeniyle piyasanın açılmamasından dolayı Hong Kong'da işlem görmedi. Tata Steel Ltd., karının neredeyse ikiye katlanmasının etkisi ile, Mumbai'deki işlemlerde yüzde 3.6 prim yaptı. Polonya hisse senetlerinin gösterge endeksi WIG20, Almanya ve Fransa'nın gayrısafi yurtiçi hasılalarının beklenenden hızlı büyümesinin ardından yükselişini altıncı güne taşıdı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 düşerek, Şanghay saati ile 16:22'de 965.45 puana indi. Gösterge endeks bu yıl yüzde 8.5 düştü ve endeksteki şirketlerin toplam piyasa değeri bu şirketlerin tahmini kar toplamının 10.2 katı düzeyinde. Gelişmiş ülke hisselerini içeren MSCI Dünya Endeksi bu yıl yüzde 14 yükseldi ve bu endeksin fiyat/kazanç oranı 13.9 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)