E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
25 Temmuz 2013 - 12:01 borsagundem.com

gelişen piyasalar endeksi düştü, gelişen ülke paraları zayıfladı

Fed'in tahvil alımlarını ne zaman daraltmaya başlayabileceğine ilişkin spekülasyonların arasında gelişen piyasalar endeksi 2. gününde de düştü ve para birimleri zayıfladı.
Tayland be Endonezya'daki gösterge endeksler en az yüzde 1 düştü. Rupi, dolar karşısında 4 yılın en düşüğüne gerilerken, won yüzde 0.4 zayıfladı. LG Electronics Inc., HMC Investment Securities Co.'nun not indiriminin ardından 3 haftanın en sert düşüşünü kaydetti. CSR Corp. ve China Railway Construction Corp., hükümetin demiryolu inşaatını hızlandıracağını açıklamasının ardından ralli yaptı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 964.07 puana geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistler, ABD'de 13 Temmuz'da sonlanan haftada işsizlik başvurusu yapanların sayısının 89,000'e gerilemesini bekliyor. ABD'de dün açıklanan veri, yeni konut satışlarının Haziran'da 5 yılın zirvesine tırmandığını gösterdi.Teşviklerin azalacağı düşüncesinin belirsizlik yaratarakk, piyasanın ralliyi sürdürmesini zorlaştırdığını belirten BDO Unibank Inc.'in baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, daha düşük işsizlik başvurularının, tahvil alımlarının azalacağını tekrarlatacağını ve Fed'in Eylül gibi parasal genişlemeyi azaltmaya başlayabileceğini öngördü.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke, geçtiğimiz hafta Kongre'ye yaptığı konuşmasında indirimin, ekonominin performansına bağlı olacağını söylemişti. Gelişen piyasalar endeksi, Fed'in ilk defa tahvil alımlarının azaltabileceğinin sinyalin verdiği 22 Mayıs'tan bu yana yüzde 8.1 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)