E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar düşüşte---

Gelişen piyasalar düşüşte

Gelişen piyasalar düşüşte
06 Ocak 2014 - 15:17 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri satıcılı seyrediyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin ekonomisinin zayıflayacağı endişeleri sürerken, gösterge endeksin 4 ayın en düşük seviyesine inmesiyle satıcılı seyrediyor. Türk lirası da rekor zayıflama kaydederken, Rusya hisseleri iki ayın en sert düşüşünü gördü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 düşüşle Londra saatiyle 10:48'de 971.80 puana inerek, 6 Eylül'den beri en düşük seviyesine doğru ilerliyor. Geçen hafta Çin'deki resmi verilerde hizmet ve imalat sektörü endeksleri gerilemeleri, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde ekonomik büyümenin yavaşladığı spekülasyonlarını arttırdı. Türk lirası yüzde 0.7 kadar güç kaybederek tüm zamanların en zayıf seviyesinde dolara karşı 2.1948 oldu. Rusya'nın Micex Endeksi, yeni yıldaki ilk işlem gününde yüzde 1.7 kayıp yaşadı. Güney Kore wonu altı ayın en sert düşüşünü kaydetti.

"Çin'deki satınalma yöneticileri endeksi önemli bir etken, hem resmi hem de HSBC verileri aşağı yönlü" diyen Londra merkezli Rogge Global Partners Plc'nin gelişen piyasalar şefi Michael Ganske, "Veriler yukarı yönlü sürpriz yaratmadığı sürece çok fazla işlem yapma konusunda volatilite ve risk bekliyoruz," diye ekledi.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre gelişen ülkeler endeksindeki şirketlerin toplam piyasa değeri bu şirketlerin toplam tahmini kârlarının 10 katı seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)