E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar düştü!---

Gelişen piyasalar düştü!

Gelişen piyasalar düştü!
19 Ağustos 2013 - 10:59 borsagundem.com

Sermaye çıkışlarının etkisiyle gelişen piyasalar endeksi 3. gününde de düşüş kaydetti

Endonezya'nın rekor düzeydeki cari açığı ve Tayland'ın ekonomik daralmasının sermaye çıkışlarının hızlanacağı endişelerine neden olması üzerine gelişen piyasalar endeksi 3. gününde de düştü. Rupi, gelişen piyasa paralarındaki düşüşe öncülük ederken, Hindistan'ın tahvil faizleri 5 yılın zirvesine tırmandı.
PT Bank Central Asia 8 ayın en sert düşüşünü kaydederek, Endonezya'nın gösterge endeksindeki yüzde 3.8'lik düşüşe öncülük etti. Tayland'ın SET Endeksi, hükümetin 2013 büyüme tahminini indirmesinin ardından yüzde 2.1 geriledi. Haitong Securities CO., Everbright Securities Co.'nun işlem hatasının 16 Ağustos Çin'in gösterge endeksinde 4 yılın en büyük dalgalanmasına neden olmasının ardından Çinli aracı kurumlar arasındaki düşüşü devam ettirdi. Hindistan ve Endonezya rupileri, dolar karşısında yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 kayıpla 950.98 puana gerileyerek 8 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine işaret etti. Gelişen piyasalar ETF'lerinden bu yıl 8.4 milyar dolar çıkış olurken, ABD hisseleri ETF'lerine 95 milyar dolarlık giriş oldu.
KGI Securities Pcl'nin yatırım stratejistlerinden Rakpong Chaisuparakul, Endonezya gibi ülkelerden yabancı fon çıkışlarının yatırımcıların bölge hisselerine iştahını zayıflattığını belirtti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki 10 sektör grubunun tamamı düşüş kaydetti. Endonezya'nın en büyük otomotiv perakendecisi PT Astra International yüzde 5.6 değer kaybederken, Endonezya'nın en büyük bankası Bank Central Asia yüzde 6.3 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)