E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 4 ayın dibinde---

Gelişen piyasalar 4 ayın dibinde

Gelişen piyasalar 4 ayın dibinde
09 Ocak 2014 - 10:51 borsagundem.com

Gelişen piyasalar endeksi tüketici hisselerinin öncülüğünde 4 ayın en düşüğüne gerilerken, Endonezya rupisi de faiz kararı öncesinde zayıfladı

Gelişmekte olan ülke hisseleri, tüketici hisselerinin öncülüğünde değer kaybederek 4 ayın en düşüğüne gerilerken, Endonezya rupisi, faiz kararı öncesinde düştü.

Great Wall Motor Co. Ekim 2011'den bu yana en sert düşüşünü kaydederek, Hang Seng China Enterprises Endkesi'ndeki yüzde 0.6'lık kayıba öncülük etti. Kumho Petro Chemical Co., Eugene Investment & Securities Co.'nun fiya hedefini indirmesinin ardından Seul'da 8 ayın en düşüğüne geriledi. Endonezya rupisi ve Hint rupisi, dolar karşısında en az yüzde 0.2 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong KOng saati ile 14:11 itibariyle yüzde 0.4 kayıpla 969.45 puanda seyrederek 6 Eylül'den bu yana en düşük seviyesini kaydetmeye hazırlanıyor. Çin'de bugün açıklanan TÜFE ve ÜFE verileri kayıpları genişleterek, ekonominin zayıfladığı sinyallerine yenilerini ekledi. ABD'de ilk işsizlik maaşı başvurularının düşerek, Fed'in tahvil alımlarını azaltım kararını destekleyebilir. Gelişen piyasa hisseleri ile gelişmiş ülke hisseleri arasında negatif fark 2013'te 1998'den bu yana en yüksek seviyesine işaret etti.

Yatırımcıların, Asya'ya dair endişelerinin, Fed'in para politikasındaki azaltımın negatif sonuçlarından kaynaklanıyor olabileceğini belirten Perpetual Ltd.'ın yatırım piyasaları araştırma müdürü Matthew Sherwood, "Sermaye Asya'dan çıkarak ABD'ye girecek" dedi.

Gelişen piyasalar endeksi bu yıl yüzde 3.3 düşmesinin ardından net varlıklarının 1.5 katından işlem görüyor. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, MSCI Dünya Endeksi'ne kıyasla yüzde 32 iskontolu değerleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)