E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükseldi---

Gelişen piyasa hisseleri yükseldi

Gelişen piyasa hisseleri yükseldi
01 Ekim 2013 - 11:43 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, beş günlük düşüşün ardından değer kazandı

Gelişen piyasa hisse senetleri, Endonezya'nın beklenemedik bir şekilde cari fazla açıklaması ve yatırımcıları ABD hükümetinin kısmi kapanmasının etkisini ölçmesi ile birlikte, son altı günde ilk kez değer kazandı. Rupi gelişen ülke para birimleri arasındaki kazançlara öncülük etti.
PT Kalbe Farma dün son iki yılın en hızlı düşüşünü göstermesinin ardından, jakarta'daki işlemlerde yüzde 9.3 sıçradı. Compal Electronics Inc., kablosuz araç üretim biriminin tüm kontrolünü almayı teklif etmesinin ardından, Taipei'deki işlemlerde son 11 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Rupi dolar karşısında yüzde 0.7 değer akzanırken, Malezya ringgiti ve Filipin pesosu en az yüzde 0.4 yükseldi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, Hong Kong saati ile 14:19'da 991.28 puana çıktı ve değerlemeleri son üç haftanın en düşük seviyesine indirine beş gün süren yüzde 2.8'lik kaybının bir kısmını geri aldı. Endonezya geçen ay, Mart ayından bu yana ilk kez ticaret fazlası verdi ve enflasyon yavaşladı. ABD'de hükümet, Kongre'nin bütçe konusunda partilerin anlaşamaması sonucu son 17 yılda ilk kez kısmen kapandı.
Manila'da BDO Unibank Inc. şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "Piyasanın son düşüşünün ardından, daha cazip fiyatlardan alım için fırsat penceresi açıldı," dedi ve "Bazı yatırımcılar, ABD kapanmasının sonuçlarının diğerlerinin korktuğu kadar önemli olmayacağına oynuyorlar" şeklinde görüş bildirdi.
Tarihe bakıldığında, hükümet kapanması hisse senedi yatırımcıları için bvir alım fırsatı oluşturuyor. Bloomberg News'un 1976'dan bu yana 12 kapanmayı dikkate alarak derlediği verilere göre, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, bir hükümet kapanmasının ardından, 12 aylık sürede ortalama yüzde 11 yükseldi.  Tüm durumlarda, ABD hisse senedi gösterge endeksi iki sene sonunda yükseliş gösterdi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)