E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düştü---

Gelişen piyasa hisseleri düştü

Gelişen piyasa hisseleri düştü
28 Aralık 2015 - 13:23 borsagundem.com

MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi, son iki haftada neredeyse yüzde 4 yükselmesinin ardından, Pazartesi günü, yüzde 0.4 düştü

Çin ekonomisinin sağlığına yönelik artan endişelerin, 2016'da küresel büyümeye etkilerinin olacağı beklentisiyle, gelişmekte olan piyasalar hisse senetleri ve para birimlerinin iki haftalık yükselişi son buldu. 

MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi, son iki haftada neredeyse yüzde 4 yükselmesinin ardından, Pazartesi günü, yüzde 0.4 düştü. Çin ve Güney Kore hisseleri Asya'daki kayıplara öncülük ederken diğer ülkelerde Noel tatilinin ardından borsalar tekrar çalışmaya başladı. Ancak, Avustralya, Yeni Zelanda ve İngiltere'de piyasaların hala kapalı olması işlem hacimlerindeki görece düşüklüğün nedenlerinden birisi oluyor.

Fed faiz artırımı sonrasında gelişmekte olan piyasa varlıklarına bakış hafif olumlu yönde değişirken piyasaların odak noktası hala Çin ekonomisi ve emtiadaki çöküş üzerinde bulunuyor. Geçtiğimiz hafta Ekim'den bu yana en yüksek haftalık artışını yaşayan brent petrol, İran'a yönelik önlemlerin kaldırılmasıyla bu ülkenin petrol ihracatlarının da küresel arz fazlasına ekleneceği beklentisi sonrası düştü.

BDO Unibank'ta baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "Volatilite 2016'nın ilk çeyreğinde Çin büyümesinin istikrar kazanıp, emtia fiyatlarında dibi gördükten sonra yatırımcılar ABD'de faizlerin artmaya devam edeceği gerçeğiyle yüzleşene kadar devam eder. Çin'den gelen veriler ekonomideki zorluklara dikkat çekiyor. Zaten, bu da bir süredir piyasalarda sürmekte olan bir endişe" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)