E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düştü---

Gelişen piyasa hisseleri düştü

Gelişen piyasa hisseleri düştü
16 Temmuz 2013 - 11:03 borsagundem.com

Hindistan merkez bankasının faiz artırmasının ardından gelişen piyasa hisselerinin çoğu düştü

Hint bankalarının, merkez bankasının faiz artırımının ardından düşüş kaydetmesiyle gelişen piyasa hisselerinin çoğu değer kaybetti. Rupi ve güneş enerjisi şirketleri yükselirken, Çinli imar şirketleri ve kömür üreticileri düştü.
Hindistan'daki 13 bankayı listeleyen S&P BSE Bankex endeksi yüzde 4.6 kayıpla Temuuz 2009'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Ülkenin tahvilleri düşerken, rupi, dolar karşısında yüzde 0.7 tırmandı. China National Building Material Co. Ltd., hükümetin emlak kontrollerini genişleteceği spekülasyonuyla yüzde 3 değer kaybetti. Kömür üreticisi Shougang Fushan Resources Group Ltd., kârın düştüğünü söylemesinin ardından yüzde 5.9 düştü. GCL-Poly Energy Holdings Ltd., Çin'in kapasiteyi yükseltme planıyla hisseleri yukarı taşıdı.
Değer kazanan her 2 hisseye karşılık 3 hissenin değer kaybettiği MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kazançla 954.21 puana yükseldi. Hindistan Merkez Bankası, marjinal geçerli işlem faizi ve banka faizini yüzde 8.25'ten yüzde 10.25'e yükseldi. China Securities Journal, Çin'in Hangzhou kentinin pilot emlak vergisi uygulamasına başlayabileceğini söyledi.
Asya Kalkınma Bankası, Çin'deki yavaşlama ve gelişmiş ülkelerden gelen taleplerdeki azalmadan ötürü Asya'daki büyümenin bu ve önümüzdeki yıl ilk tahminlerin altında olacağını söyledi.
ADB, bölgenin gayrisafi yurtiçi hasılasının 2013'te yüzde 6.3; 2014'te de yüzde 6.4 büyüyeceğini öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)