E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Dünyanın önde gelen markaları gelecek yıllar içinde ne büyük, ne lüks, ne orta ya da kompakt sınıf otomobiller üzerine kafa yoracak. Otomotiv dünyasında kıyamet A segmenti olarak anılan en küçük sınıfın da altında olan yepyeni bir sınıfta kopacak.
Gelecek “microcar” olarak anılan minik otomobillerin olacak. Üstelik bu otomobillerle birlikte Türkiye pek çok otomobil üreticisinin de görüş alanı içine daha fazla girecek. Frost & Sullıvan'ın yaptığı ve geçtiğimiz günlerde TAYSAD üyelerine sunduğu bjir araştırma, dünyanın önde gelen markalarının geleceğin şehir içi otomobili mikro otomobiller için optimum üretim alanının Türkiye olduğunu ortaya koydu.
Frost&Sullivan'ın yaptığı araştırmanın en çarpıcı kısmı ise, dünyanın önde gelen markalarının gelecek 3 yıl içinde A segmentinin altında, 35 yeni modeli pazara sunma hazırlığı içinde olduklarını ortaya koyması. Araştırma bu segmentte piyasaya sunulacak olan model sayısının, sonraki üç yıl içinde 60'a kadar çıkabileceğini de söylüyor.
RAPOR TAYSAD’A SUNULDU
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği TAYSAD'a yapılan yaklaşık 40 sayfalık araştırma 2017 yılından itibaren iki, üç veya dört kişilik micro otomobil pazarının giderek büyüyeceğini öngörüyor.
Hatta Almanya ve İngiltere'deki bu tip araçların toplam pazardaki yıllık ortalama artış hızlarının yüzde 42'ler seviyesini bulacağını, bu tip otomobillerin daha fazla tercih edildiği İtalya, İspanya ve Fransa gibi ülkelerde ise 2017 yılına kadarki yıllık büyüme oranının yüzde 48'ler seviyesine çıkacağını gösteriyor.
"TÜRK YAN SANAYİCİLERİ YENİ PAZARI FARK ETMELİ"
Frost&Sullivan'ın Türkiye Direktörü Philip J. Reuter araştırma sonuçlarını inandırıcı bulmayanların Amerika’ya bakmalarını söylüyor. Bugün ABD'li müşterilerin bile küçük otomobil talep ettiğini belirtiyor. Araştırma Yöneticisi Melih Nalcıoğlu ise giderek büyüyecek olan bu pazarın sadece araçların Türkiye'de üretilme potansiyelleri olması açısından değil, aynı zamanda çok güçlü olan Türkiye'deki yan sanayi firmalarının kendilerini bu yeni pazara tedarikçi olarak hazırlamaları açısından da önemli olduğunun altını çiziyor.
5 BÜYÜK MARKA ÜRETİM TÜRKİYE’DE OLABİLİR DİYOR
Frost&Sullivan'ın araştırması Türkiye açısından da ilginç sonuçlar içeriyor. Pazardaki payları hızla artarak 2017'de yıllık satış adetleri 300 ile 550 bin adet arasında değişmesi beklenen mikro otomobilerin nerelerde üretilebileceğine ilişkin soruşturmada Türkiye açık farkla öne çıkıyor.
Avrupa pazarı için mikro otomobil üretimi hazırlığı içinde olan markalarla yapılan görüşmeler sonunda PSA, Fiat, Toyota, Renault ve Honda'nın bu tip bir aracı Türkiye'de üretmeye oldukça sıcak baktığı, Hyundai ve Daimler'in ise olumsuz düşünmediği ancak diğer ülke seçeneklerini de gözden geçirdiği görülüyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (18:27)