E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGazze'de akaryakıt çilesi---

Gazze'de akaryakıt çilesi

Gazze'de akaryakıt çilesi
12 Kasım 2013 - 21:12 borsagundem.com

Gazze'de, akaryakıt krizi sonucu yaşanan elektirik kesintileri nedeniyle, evlerin yüzde 90'ına düzenli olarak su verilemediği bildirildi

Gazze'de çeşitli sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin katıldığı basın toplantısında yapılan açıklamada, yakıt krizinden kaynaklanan elektrik kesintisinin beraberinde getirdiği su sıkıntısı nedeniyle Gazze'de olası bir sağlık ve çevre felaketi yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Açıklamada, uluslararası kurumlar ile Gazze ve Batı Şeria'daki hükümete "hastalık ve ölüm riski altındaki 1,8 milyon insanın" sorununa çözüm bulunması istendi. 
Filistin Kıyı Belediyeleri Su İdaresi Başkanı Munzir Şeblak da burada yaptığı konuşmada, yaşanan yakıt ve elektrik krizi nedeniyle Gazze'deki yerleşim birimlerinden yüzde 90'ına her gün su ulaştırılamadığını söyledi. Şeblak, Gazze'de olası bir sağlık ve çevre felaketi uyarısında bulundu. 

"Çevre ve sağlık felaketi" uyarısı 
Gazze'deki 205 su kuyusunun "deniz suyuna maruz kaldığını" ifade eden Şeblak, "Gazze'deki sulardan yüzde 95'i içmek için sağlıksız" ifadelerini kullandı. 
Gazze'deki Filistin Hükümeti çevre müdürlüğü sözcüsü Iyad el-Katmani de "Yaşanan elektrik krizi çevre ve sağlığı çok olumsuz etkiliyor" dedi. 
Elektrik ve yakıt krizine en kısa sürede çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Katmani, "Aksi takdirde Gazze'yi çok yakında büyük bir çevre ve sağlık felaketi bekliyor" diye konuştu. 
Filistin Sivil Toplum Kuruluşları Ağı Başkanı Emced eş-Şeva ise uluslararası toplumdan Gazze'ye uyguladığı abluka nedeniyle İsrail'e baskı yapmasını istedi. Şeva, "Başta yakıt ve elektrik krizi olmak üzere yaşanan sıkıntılar, Gazzelilerin hayatını tehdit ediyor" şeklinde konuştu. 
İsrail ablukasının yanı sıra Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Gazze'de tünellerin çoğunluğunun yıkılması sonucu başlayan akaryakıt krizi, bölgedeki tek elektrik santralinin durmasına ve 12 saatlik elektirik kesintilerinin yaşanmasına neden oluyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)