E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGazprom'a dava yağmuru---

Gazprom'a dava yağmuru

Gazprom'a dava yağmuru
18 Mayıs 2016 - 02:47 borsagundem.com

Rusya'nın doğalgaz tedarikçisi Gazprom'un, petrol fiyatlarının zirve yaptığı yıllarda petrol fiyatlarına bağlı olarak müşterileriyle belirlediği 'sihirli fiyat' formülü şimdi kendisine karşı çalışmaya başladı

Avrupa’da aralarında BOTAŞ dahil 5 müşterisi doğalgaz fiyatının aşağı çekilmesi için tahkim mahkemesine başvurdu. Rusya’nın Gazprom şirketine fiyat indirimi davası açan şirketler arasında Danimarkalı DONG Naturgas A/S, Polonya’dan PGNİG, Türkiye’den BOTAŞ, Hollanda’dan Gas Terra B.V. ile Londra merkezli Shell Energy Europe yer alıyor.

Adı geçen şirketlerin davacı olduklarını ve tahkime gittiklerini duyuran Gazprom, “Avrupa’daki bir dizi müşterimizin fiyat konusunda davacı olduğu doğru. Biz de Gazprom olarak bunlara hazırlanıyoruz. Kimi dava 2016 yılsonuna kadar görülecek. Kimisi ise 2018 yılına sarkacak. Türk BOTAŞ ile tahkim mahkemesinin başlama tarihi henüz belirlenmedi. Tabi bizim de karşı savunmalarımız olacak. Ayrıca bizim de Gazprom olarak Ukrayna ve Moldova gibi ülkelerden alacağımız var. Bu konuları da gündeme taşıyacağız” açıklaması yaptı.

Gazprom’dan davacı müşteriler, Gazprom tarafından talep edilen şimdiki m3 fiyatının formüle tam uygun olmadığını savunuyor. (Hürriyet / Nerdun Hacıoğlu)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)