E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Garanti Bankası ve İngiliz menşeli Ashmore Portföy Yönetimi Şirketi, piyasaya sundukları yatırım fonuyla, gelişmekte olan ülkelerin büyüme potansiyeline, sabit getirili menkul kıymetler üzerinden erişim ve yatırım imkanı sağlıyor.
Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bugünden itibaren Garanti Bankası müşterilerine arz edilecek ''T. Garanti Bankası A.Ş. Ashmore Gelişmekte Olan Ülkeler B Tipi Yabancı Menkul Kıymetler Fonu'', 50'ye yakın ülkenin sabit getirili menkul kıymetlerine yatırım yapıyor.
Garanti Bankası'nın kurucu, Ashmore Portföy'ün yönetici olduğu ve aktif yönetilen fon, gelişmekte olan ülkelerde ihraç edilen borçlanma araçlarına yatırım yapılmasını sağlayacak. Anaparanın büyümesini amaçlayan fon, portföyünün büyük bir kısmıyla (en az yüzde 80), gelişmekte olan piyasalarda dolar, avro, İsviçre Frangı ve diğer önemli döviz cinslerinden ihraç edilen devlet tahvili/bonosu, devlet garantili tahvil/bono, kamu ve özel sektör borçlanma senetlerine yatırım yapacak. Fon; likidite, politik ve ekonomik gelişmeler, risk-getiri, çeşitlilik, makro gelişmeler ve para dinamikleri göz önüne alınarak yönetilecek.
Yatırımcılar tek bir fonla, Türkiye'de ilk kez Brezilya'dan Meksika'ya, Rusya'dan Filipinlere, Endonezya'dan Çin'e, Kolombiya'dan Güney Afrika'ya, Arjantin'den Kazakistan'a 50'ye yakın gelişmekte olan ülkeye erişim imkanına sahip olacak. Portföyün geniş kapsamlı çeşitliliği, ülke risklerinin yönetilmesini ve dağıtılmasını sağlayacak.
Dünyada gelişmekte olan piyasalar konusunda uzmanlığıyla tanınan fon yöneticilerinden Ashmore'un uzun yıllara dayanan tecrübe ve bilgi birikiminden faydalanma imkanı, Garanti farkı ve ayrıcalığıyla yatırımcılara sunulacak. Fon, Garanti Bankası'nın tüm şubeleri, internet şubesi ve alternatif dağıtım kanalları aracılığıyla alınıp satılabilecek.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, ''Bugüne kadar sunmakta olduğumuz yatırım fonlarımızla sektörde her zaman öncü rolümüzü devam ettirdik. Gelecek dönemde de değişik yatırım temalarına dayalı ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturacağız. İlk adım olarak, dünya çapında tecrübeye sahip Ashmore'la beraber, Gelişmekte Olan Ülkeler Sabit Getirili Yabancı Menkul Kıymetler Fonu'nu tasarladık. Yatırımcılarımız, Türkiye'de bir ilk olan fon aracılığıyla, yatırımlarını gelişmekte olan ülkelerde değerlendirebilecek. Söz konusu ülkelerin büyüme potansiyelinden yararlanarak, bu ülkelerdeki menkul kıymetlere tek bir fon aracılığıyla yatırım yapabilecek. Ürün yelpazemizi her risk profiline uygun fon alternatifleriyle geliştirmeye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.
Ashmore Global Dağıtım Kanalları Dünya Başkanı Christoph Hofmann ise şu değerlendirmeyi yaptı:
''Dünyada 'Gelişmekte Olan Piyasalar Borçlanma Araçları'nın büyüklüğü, toplam 11.7 trilyon dolar seviyesinde. Fonun yatırım yapacağı alan oldukça geniş ve likit. Toplam 1.8 trilyon dolar büyüklüğünde bir yatırım dünyasından bahsediyoruz. Gelişmekte olan piyasaları gelişmiş piyasalarla karşılaştırdığımızda, güçlü temel ekonomik göstergelere sahip olduklarını görüyoruz. Küresel yatırımcıların giderek artan talebine ve bu ülkelerin dünya ekonomisindeki önemine rağmen, gelişmekte olan piyasalara yatırım henüz yeterli değil. Bu ülkelerde temel ekonomik göstergelerin gücü, gelişmiş ülkelere kıyasla birçoğunun yüksek büyüme oranlarına ve ekonomiyi canlandırabilecek güçlü rezervlere sahip olması, portföylere bu varlık sınıfının dahil edilmesini sağlayan en güçlü göstergeler. Türkiye'de Gelişmekte Olan Piyasalar Borçlanma Araçları Fonu'nu ilk kez Garanti Bankası'nın işbirliğiyle sunmaktan oldukça heyecanlıyız. Ashmore'un bu konudaki uzmanlığı, Garanti Bankası'nın güçlü satış ağıyla birleşerek, geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşacak'' değerlendirmesinde bulundu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (01:15)