E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGalip Öztürk, tarihi Vakıf Han'a talip ---

Galip Öztürk, tarihi Vakıf Han'a talip

Galip Öztürk, tarihi Vakıf Han'a talip
19 Temmuz 2011 - 11:32 borsagundem.com

Galip Öztürk şimdi de 100 yılı ardında bırakan Beyoğlu'ndaki tarihi 3. Vakıfhan'a talip oldu

ELİF BATU YENER/BORSAGUNDEM.COM
Son olarak Varan Turizm ile yaptığı pazarlıkla gündeme gelen Galip Öztürk şimdi de 100 yılı ardında bırakan Beyoğlu'ndaki tarihi 3. Vakıfhan'a talip oldu. Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 3. Vakıf Han için restorasyon şartıyla 22 yıl kiralamak amacıyla açtığı ihaleye katılıyor. Avrasya GYO'dan yapılan açıklamada, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü'nün düzenlediği Beyoğlu'ndaki eski eser tescilli vakıf kültür varlığı 3.Vakıf Han'ın 22 yıllığına restorasyon karşılığı kiralama işi ihalesine teklif verileceği bildirildi. Avrasya GYO'nun ihaleyi kazanması halinde restorasyon sonrası binayi nasıl kullanacağı ise henüz bilinmiyor. 368 metrekare üzerinde, 2 dükkanı olan kagir tarihi han 22 yıllığına restorasyon karşılığı 2 milyon 417 bin TL muhammen bedel ile kiralacak.
Dizilerin gözde mekanı
Mimar Ahmet Kemaleddin Bey tarafından 1911-1913 yılları arasında yapılan Çukurcuma'daki 3. Vakıf Han bir dönem televizyon dizilerinin çekimi için gözde mekanlar arasındaydı. Kanal D'nin bir dönem merekla izlenen Yılan Hikayesi disizi de 3. Vakıf Han'da çekilmişti. 1870 yılında İstanbul'da doğan ce "Birinci Milli Mimarlık Akımı"nın öncülerinden olan 3. Vakıf Han'ın mimarı Kemaleddin Bey, 1927’de Ankara’da ölmüş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CAN20 Temmuz 2011 15:56

    bu galip öztürk ne kadar vergi vermiş,araştırılsın ,temettü vermeyen borsa yatırımcısını borsadan soğutan şirketleri hep zarardamı