E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGalip Öztürk Esenler Otogarı'na talip---

Galip Öztürk Esenler Otogarı'na talip

Galip Öztürk Esenler Otogarı'na talip
13 Haziran 2011 - 14:14 borsagundem.com

Günde 100 bin kişinin geçiş noktası olan ve 2 bin aracın giriş çıkış yaptığı Esenler Otogarı'nın arazisi ihaleyle satılacak

Günde 100 bin kişinin geçiş noktası olan ve 2 bin aracın giriş çıkış yaptığı Esenler Otogarı'nın arazisi ihaleyle satılacak. İBB'nin sahibi olduğu 120 dönümlük araziye otogarın işletmecisi Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. talip oldu. Avrasya Terminal İşletmeleri'nin yüzde 51'i Metro'nun da sahibi olan Galip Öztürk'e ait bulunuyor.
İstanbul'un simge mekanlarından biridir Esenler Otogarı. Günde 2 bin otobüsün giriş çıkış yaptığı otogar, yap-işlet-devret modeliyle bundan 17 yıl önce hayata geçirilmişti. 120 dönümlük bir arazide kurulmuş olan Esenler Otogarı'nın arazi sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi. 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen Esenler Otogarı'nın işletmecisi ise sermayesi 168 paya bölünmüş Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.
Aldığımız bilgilere göre İstanbuyl Büyükşehir Belediyesi, otogarın arazisini ihale yoluyla satmak için bugünlerde fizibilite çalışmaları yapıyor. Bu bilgiyi doğrulayan Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, otogara talip olduklarını söylüyor.
Bundan 7 yıl önce yapılan Esenler Otogarı'nın işletmecisi olan Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.'nin ihaleyi yakından takip ettiğini ifade eden Ahmet Yalamanoğlu, arazi sahibi İBB'nin seçimden sonra ihaleyi açmasını beklediklerini söylüyor. 120 dönümlük bir arazi üzerinde yer alan otogarın belediyeye ait olan arazisinin ijhaleye çıkarması durumunda, kendilerinin de teklif vereceğini ifade eden Yalamanoğlu, "Otogar normal şartlarda 8 yıl sonra belediyeye devredilecek. Fakat belediye 8 yıl beklemeden buradaki arazisini satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Yıllardır burayı işleten bir kurum olan Esenler Otogarı'na talibiz. Çalışmalarımıza başladık" diyor.
İhaleye çıkmasını beklediklerini otogar arazisi için yaklaşık 200 milyon dolarlık bir teklif verebileceklerini dile getiren Ahmet Yalamanoğlu, bunun için öncelikle şirketin 50 milyon TL olan özsermayesini 70 milyon TL'ye çıkardıklarını kaydediyor. Ciddi oranda bir özsermayenin yanı sıra bir miktar da kredi sağlayarak otogarın sahibi olmayı istediklerini ileten Yalamanoğlu, "Esenler'de 2019'da bitiyor süremiz. Ancak biz burayı satn almak istiyoruz" diye konuşuyor.
ÖZTÜRK BÜYÜK ORTAK
Esenler Otogarı, günde 100 bin kişinin geçiş noktası olması nedeniyle bir hayli yoğun ve karmaşık bir trafiğe sahip. Son dönemde güvenliğe dönük gerçekleştirilen yeni yatıırmları  ile öne çıkan Otogar'da 100'ün üzerinde MOBESE kamerası bulunuyor. Kamera görüntüleri direkt İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı. Hali hazırdaki güvenlik yatırımlarının tutarı 400 bin doları buluyor.
Otogarın yüzde 51 payla, hakim ortağı Metro Grup'un sahibi Galip Öztürk'ün en büyük ortak olduğu Avrasya Terminal İşletmeleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, "İhale ertesinde yeni ve modern yatırımlar gndemde olacak" diye konuşuyor. Yalamanoğlu, 25 bin kişinin çalıştığı otogarda ileriye dönük yeni ek istihdamın da devrede olacağını dile getiriyor.
ESENLER DIŞINDA 6 OTOGARI DAHA İŞLETİYOR
168 paylı bir sermaye yapısına sahip olan Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen Esenler Otogarı'nın 120 dönümlük arazisinin sahibi ise İBB. Avrasya Terminal İşletmeleri'nin hakim ortağı topladığı hisselerle yzde 51 paya sahip olan Galip Öztürk. Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş., Esenler Otogarı dışında, Erzincan, Havza, Çarşamba, Çanakkale, Samsun ve Kırıkkale Otogarlarının da işletmecisi durumunda. Ekonomist - Sibel Atik

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yaşar öztürk esenler otogar 29 Aralık 2019 14:17

    Temizlik emekliyim

  • yaşar19 Ağustos 2018 17:48

    yazıklarolsun otagar yönetime helal etmiyom verdiğim paraya 5dakika onlira alın birtarafa koyun (M)

  • Halil mert28 Kasım 2016 13:36

    Tepemizden akan sulara baksin dukkanin ici bile su akiyo kovalari dizdik oraya buraya talip olacana otogara bakim yapsinlar sikayetimizi dile getirdikmi tamam deyip salliyolar kapamsinda gitsin bu pislik otogar binzaici esrarkes hepsi burda dukkanlar dukkan degil yatakane gibi

  • murat ...23 Kasım 2015 12:35

    Bize zamanında sattılar 20 yıldır bir sürü insan mağdur oldu..bina alınacak paralar verildi o dükkanlara ama hala bi çözüm yok kısaca soğuk su diyorlar ancak biz anlayamıyoruz

  • serkan26 Temmuz 2011 21:40

    240 milyon veririm

  • metin atalay14 Haziran 2011 13:03

    söyleyecek laf bulamıyorum.ama seviyeyi bozmamak gerek.galib öztürk 200 milyonluk senet sattı millete bedelliye gidiyorum diyerek.bu paraylada otogar ı alacak hakmı bu.birisi derseki bu ülkede demokrasi adalet batı normlarında gülerim.

  • ERTAN ŞAHINOĞLU14 Haziran 2011 09:33

    BELEDİYE OTAGARI SATACAKMIŞ!!! ZATEN 20 YIL ÖNCE BİZE ATTIKLARI KAZIK HALA DURUYOR. BU KONUYU ÇÖZMEK İÇİN KİMSE BİR ÇABA SARFETMİYOR.ALT KATTA ALMIŞ OLDUĞUMUZ DÜKKANLAR YÜZÜNDEN ÇOK MAĞDUR DURUMDA KALDIK. KEŞKE KADİR BEY BUNUNLA ALAKALI BİR ÇÖZÜM ÜRETEBİLSE. ÇOK DAHA HAYIRLI OLUR..........

  • mecnur13 Haziran 2011 23:47

    çok ucuza satarlarsa ben de talibim

  • Guest13 Haziran 2011 19:22

    Otogara araçla giriş çıkış 7-TL, yarım saatten sonra ise katlanarak artıyor. Edirneye 12-TL'ye otobüs gidiyor. Ayıp değil mi bu? Acilen İB Belediyesinin olaya el atması lazım. Hava alanına giriş çıkış ücretli değilken, halkın kullandığı otogara böyle bir ücretlendirme yakışmıyor. Eşimiz dostumuz geldiğinde karşılamak için gidiyoruz, ya da yolcu etmek için. Diyemiyosun ki giriş çıkış 7TL taksiyle git, daha ucuz olur diye....