E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGabar'daki günlük petrol üretim miktarı açıklandı---

Gabar'daki günlük petrol üretim miktarı açıklandı

Gabar'daki günlük petrol üretim miktarı açıklandı
23 Ekim 2023 - 12:02 borsagundem.com

TPAO'nun yaptığı açıklamaya göre, Gabar'da günlük petrol üretimi 25 bin varile ulaştı.

Terörden temizlenen Şırnak'ın Gabar Dağı'ndaki yer altı kaynaklarının Türkiye ekonomisine kazandırılmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaştığını bildirdi.

TPAO, X sosyal medya platformundan yaptığı videolu paylaşımda, "Enerjide Bağımsız Türkiye hedefimize doğru, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde dağ taş, gece gündüz demeden tüm ekibimizle görevdeyiz." ifadesi yer aldı.

Gabar projesinde günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaştığına işaret edilen paylaşımda, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'in şu ifadelerine yer verildi:

"Ülkemiz ekonomisi ve kurumumuz için büyük bir değer üretilmeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz günlük üretimimizi sadece Gabar projesinden 35 bin varile çıkartmak. 2024 yılı sonu için hedefimiz ise sadece Gabar projesinde günlük 100 bin varil üretim. Biz bu hedefi gerçekleştirebilmek için var gücümüzle, bütün takımımızla gece gündüz çalışıyoruz."

Bakan Bayraktar: Gabar’daki keşif Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir

 

Soylu'dan Gabar açıklaması

 

Gabar Dağı'ndan günde 5 bin varil petrol

 

Günde 30 tanker: Gabar Dağı'nda petrol sevinci!

 

Gabar'da petrol müjdesinin ayrıntıları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.23 Ekim 2023 19:17

    BÖLGEDE GÜNLÜK MİLYON VARİL ÜRETİLİNCEYE KADAR KUYU AÇMAYA ARALIKSIZ DEVAM EDİLMELİDİR

  • süslü sülü23 Ekim 2023 17:15

    inanacak saf çok nasılsa. benzine mazota zam gelince anlarlar

  • Misafir 23 Ekim 2023 23:13

    Sizler İHA-SİHA'lara maket, Togg'a yalan dolan diyen beyni satılmış zavallı tiplersiniz. Ülkenin yıllardır terörün kol gezdiği yerlerde petrol çıkarımına sevinemeyen acınası kişiliksiniz. Neden 80 yıllardır neden bunlar yapılmadı engellendi diye araştıracağınıza yaptığınız yoruma bakın. Kılavuzu karga olanın burnu b.ktan çıkmaz diye boşuna söylenmemiş.

  • Mucise Reis : )23 Ekim 2023 12:50

    Kaç kuyu açıldı efendim ?  1kuyudan kaç varil çıkıyor ? Tebrik ve takdir etmek istiyorum. Ama neden bilgiler kaçamak ? benım ilk aklıma gelen 1 kuyucan 25 bin varıl kapasitesi güçlendiriliyor dahada hedef artıyor gibi algılama, zihnımden tamamlamamı yapmalıyım ? yoksa kuyu sayısı artacak ve böylece gunluk çıkarımda mı artacak ? Bakan beyi yanlış bilgilendirlenler bizleri nedne doğru bilgilendırmıyor? hadı o bakan başka alanda uzmandır :D aklına gelmedı. benm uzman deilim ilk aklıma gelen kaç kuyu çaıldı ? totapde kuyu masraf-çıkan varil= ne kadara varili maluluyor ? ama bilgiler vatan bayrak yıldır hilal ezan :D soru sordan vatan haini bölücü terör menzubu ilan edilecek açıklamlar :D ya bi  işinizi yapsanı artık,s adece ve asedece asli işinizi..

  • Baran23 Ekim 2023 16:35

    Sanki her konuda bilgisi varmış gibi şüphe oluşturmaya çalışıyor o zavallı beyinciği ile.  Bu ülkede senden başka herkes işini yapıyor  Sen ise bu ülkenin en boş beleş yaşıyan zavallı tiplerindensin. 

  • Tufan23 Ekim 2023 14:30

    Tüm borsa gündem ahalisi olarak senin Türkçe hocanın..........