E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: İstihdam raporundan önceki düşüşleri satın alın---

Fundstrat: İstihdam raporundan önceki düşüşleri satın alın

Fundstrat: İstihdam raporundan önceki düşüşleri satın alın
03 Haziran 2024 - 13:48 borsagundem.com

ABD’de bu hafta açıklanacak iş gücü raporunun borsaları olumlu etkileyeceği düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları enflasyon verisinin ardından bu hafta açıklanacak istihdam verilerine odaklandı.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Fundstrat, iş gücü raporundan önce yatırımcıların hisselerdeki düşüşü satın almaları gerektiğini öne sürüyor.

Düşüşler alım fırsatı

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Fundstrat'tan Tom Lee, “Yatırımcıların bu hafta açıklanacak Mayıs istihdam raporundan önce hisselerdeki düşüşü satın almaları gerekiyor” diyor.

S&P 500, Nasdaq 100 ve Dow Jones endeksleri, son rekor zirvelerinden sırasıyla yüzde 3, yüzde 4 ve yüzde 5 düşüş yaşamış durumda. Lee, hisse senetlerinde geçen hafta yaşanan bu hafif düşüşün, özellikle enflasyonda bir soğuma olduğunu gösteren Nisan ayı çekirdek enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, iş raporu öncesinde yatırımcılara cazip bir giriş noktası sunduğunu söylüyor.

Nisan ayı çekirdek enflasyon aylık bazda yüzde 0,25 ile ekonomistlerin tahminleriyle aynı çizgide geldi ve bu, bu yılın başında gelen bir dizi sıcak enflasyon raporunun ardından yatırımcıların korkularını hafifletmeye yardımcı oldu. Lee, “Bu, 2024 yılının tamamı için en iyi çekirdek PCE oranı ve enflasyon baskılarının azaldığı fikrini destekliyor” diyor.

Enflasyon düşmeye devam edecek

Lee, gelecekteki enflasyon okumalarının enflasyondaki düşüşü göstermeye devam edeceğini, bunun da Fed'in bu yılın ilerleyen dönemlerinde faiz indirimi şansını artıracağını ve hisse senedi fiyatlarının yükselmesini destekleyeceğini düşünüyor.

Lee, “Bu iyileşmelerin sürdürülebilir olduğuna inanıyoruz. Konut, istikrarlı bir şekilde yavaşlıyor ve yıllık bazda yüzde 6’nın altında büyüme oranı gösteren piyasa bazlı ölçümlere yaklaşıyor. Konut dışı çekirdek enflasyon, Mart'taki aylık yüzde 0,31'den düşüşle aylık yüzde 0,22 oranında arttı ve yıllık bazda Mart'taki yüzde 2,19'a kıyasla yüzde 2,15 oranına geriledi. Dolayısıyla konut dışında PCE enflasyonu hedefte” diye yazıyor.

Veriler hisse senetlerinde yükselişe işaret ediyor

Lee rakamları özetliyor ve 2022'nin sonundan bu yana, aylık çekirdek enflasyon raporlarının yayınlanmasının ardından hisse senetlerinin genel olarak iyi performans gösterdiğini, özellikle de hisselerin yayınlanmadan önceki beş gün içinde yüzde 1 düşüş yaşadığını vurguluyor.

Lee’nin sunduğu verilere göre, 2022’nin sonundan bu yana açıklanan dört PCE raporundan hisse senetlerinde yüzde 1 oranında düşüşe neden olanların yayınlanmasından sonra hisse senetleri her seferinde bir sonraki hafta ortalama yüzde 2,3 oranında artış gösteriyor. Lee, “Böylece Hisse senetlerinin bu haftanın Mayıs ayı istihdam raporunda iyi performans gösterme olasılığının yüksek olduğunu görüyoruz” diyor.

Mayıs ayı istihdam raporu 7 Haziran Cuma günü yayınlanacak. Ekonomistlerin mevcut tahminleri, Mayıs ayında ekonomiye 175.000 iş eklendiğini ve işsizlik oranının yüzde 3,9'da sabit kaldığını öngörüyor. Raporun Nisan ayı iş raporuyla eşleşmesi ve muhtemelen Fed üzerinde faiz oranlarını bir an önce düşürmesi için baskı oluşturması bekleniyor.

Fundstrat: Borsalar yükseliş için Haziran ayını bekliyor

 

Fundstrat: Teknoloji hisseleri parabolik seyirle yükselecek

 

Fundstrat: Mayıs ayı hisse senetlerinde alım için doğru zaman

 

Boğa piyasası başlangıç aşamasında mı?

 

Pahalı hisseler yatırımcının iştahını kesmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)