E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Fransız La Croix gazetesinde yayımlanan analizde, "Türkiye'nin silah üreten askeri bir güç olarak gittikçe kendini daha fazla gösterdiği" yorumuna yer verildi.
Gazetenin silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) ilgili analiz yazısında, Türk SİHA'larına özel bir bölüm ayrıldı.
"SİHA'lar savaşı nasıl değiştiriyor?" başlığıyla dün yayımlanan yazıda, Ukrayna, Suriye, Libya, Dağlık Karabağ ve Etiyopya'daki çatışmalarda SİHA'ların kullanımının yaygınlaştığı kaydedildi.
Özellikle Dağlık Karabağ'da Türk TB-2 ve İsrailli Harop SİHA'larının Azerbaycan'ın kısa sürede çok daha az can kaybıyla çatışmayı kazanmasına yardım ettiği vurgulanan yazıda, "Türkiye'nin Mart 2020'de Suriye'de SİHA'lardan başarılı şekilde yararlandığı, Libya'da meşru hükümet kuvvetlerinin, Türk SİHA'ları sayesinde gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı güçlere üstünlük sağladığı" belirtildi.
Yazıda, Baykar Makine tarafından üretilen, uygun fiyatlı ve kaliteli SİHA'ların özellikle Afrika ülkeleri için cazip olduğuna, Ukrayna'nın da 20 Türk SİHA'sı satın aldığına dikkat çekildi.
Türkiye'nin de içinde olduğu önde gelen SİHA üreticileri ABD, Çin, İsrail ve Rusya'nın yapay zeka ve robot teknolojisinin birleştirilmesi üzerinde çalıştığı aktarıldı.
"TÜRKİYE, ASKERİ BİR GÜÇ OLARAK GİTTİKÇE KENDİNİ GÖSTERİYOR"
Analiz yazı dizisinin Türk SİHA'larına ayrılan bölümü, "SİHA, Türkiye için bir nüfuz aracı" başlığıyla verilerek Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'daki başarılı performansların SİHA satışlarını artırdığına işaret edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk SİHA'larını diplomatik bir silah olarak kullandığı savunulan yazıda, 2015 bütçesinde savunmaya yüzde 5,4 pay ayıran Türkiye'nin 2020 bütçesinde savunmaya yüzde 7,5 bütçe ayırdığı kaydedildi.
Yazıda, "Türkiye, belli parçaları ithal etmeyi sürdürse de silah üreten ve satan, hatta ekipleri eğiten askeri bir güç olarak gittikçe kendini gösteriyor." ifadesine yer verildi.
Bayraktar-TB2'nin performansının ve teknolojik üstünlüğünün güç ilişkilerinde dengeyi değiştirmeye olanak verdiğinin altı çizilen yazıda, Ukrayna, Polonya, Kazakistan, Kırgızistan ve Katar'a onlarca SİHA ihraç edildiği aktarıldı.
Yazıda, Türk SİHA'larının 17-18 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde de odak noktası olduğuna işaret edilerek savunma politikaları uzmanı Arda Mevlütoğlu'nun "Türkiye'nin, Batı ülkeleri gibi ağır diplomatik kısıtlamalar dayatmadan NATO standardında ürünler sunduğu" değerlendirmesi paylaşıldı.
Türk İHA ve SİHA’ları komşuda endişe yarattı
Hollandalı uzman açıkladı: Türk SİHA'ları "dünyanın en iyisi"
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Şimdi gök yüzünde yüksek irtifa uçan 24 saatten fazl auçan ağır yük ve mühimmat taşıyan araç düşünün. normal radara yakalanmayan, daha küçük drone tarzı araçlar normal sihalardan ayrılacak. siha hedefe rada girsede, küçük ebatlı güçlü motorlu droneler hedefi lazer ile işaretleyip kendi zaten görülmeyecek. gök yüzünde menzil dışı uçabilen ağır yük taşıyan insansız araçdan akıllı füzeler tek tek ateşlenecek. hedefler akıllı biçimde menzil dışından imha edilecek. akıllı cihazlar. aynu biçimde, üzerlerine drone 2. bir uçak vb eklentiler gelecek. roket üzerine gelicne ısı güdümlü bu droneler insansız aracı koruyacak. gerektiğinde kamikaze yada lazer işaretleme için insansız araçdan ayrılacak. Hayal mi ? hayallerle başlar herşey, yazar yazar kodlar da biter..
Ne yani karşınızda ve başımızda meral ve kemal yoktur.Başımızda bir dünya lideri olan RTE var.istiyorsunuz ki onlar başa gelsin sizlerde bize sürekli silah satın.şimdi sıra bizde biz sizlere artık otomobil ve silahlar satacağız.bizi izlemeye devam edin.
Bunların hepsi kömürcü makarnacı ,l
İnşallah Baykar, Lockheed Martin gibi bir dev olur , Tusaş da Boeing gibi bir dev olur
Ukraynadan jet motorlu daha hızlı daha seri yeni modellerde gelecek. şuan pırpırlı pervane hız bir yere kadar. jet olduğunda manevra kabiliyeti, hız sürat , daha hızlı istihbarat daha hızlı ve fazla gözlem. hepsi olacak.Ukrayna bu cihazları ortak üretim ile bazı motor bilgileri alıcaz. onalrda biraz iha siha bilgisi alacak. teknolojı transferi. Azerbaycan bu cihazkları çoks evdi. Ermenistana mutlan üstünlük sağladığını fark etti. üretmek istiyor, büyük parasal kaynağı bu alana vermeye sponsor olmaya razı onlarda üretmek için bilgi istiyor, onlarlada paylaşılacak. Asıl hedef. uçak gemilerini yok edecek deniz araçlarında :D hatta derinliklere dalan deniz altılarda sıra, büyük tarihi batak gemiler, enkazlar, ganimetler vb. vb. Akdeniz de gemilerin diplerinde gizli mayın gibi konuşlanabilir. 3 km derin yer var 200mt var. hareketli mayın. uçak gemileri bomm bomm.. geliyor tek tek
Ustune dikkat dehsete dusurur yazin
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (18:27)