E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Ege Denizi’nde Türkiye ile Yunanistan arasında tansiyonun yükseldiği bir dönemde Atina’dan ilginç bir açıklama geldi. Savunma Bakanı Yardımcısı Fotis Kuvelis, Yunan Deniz Kuvvetleri için finansal kiralama yolu ile Fransa’dan iki fırkateyn alacaklarını açıkladı. Söz konusu fırkateynlerin yaz aylarında teslim edileceklerini söyledi. Ayrıca kesin olmamakla birlikte gelecekte iki fırkateyn daha kiralamaları ihtimali bulunduğunu da kaydetti.
10 YILDIR PEŞİNDE
Edinilen bilgilere göre, Fransa, FREMM tipi iki fırkateyni silahlarıyla birlikte Yunanistan’a kiralayacak. Bu fırkateynler muhtemelen, Suriye’ye yönelik geçen cumartesi düzenlenen üçlü askeri operasyonda görev alan Fransız donanmasındaki ‘Languedoc’ ve ‘Aquitanie’ adlı gemiler olacak. Fırkateynler ağustos ayına kadar teslim edilecek. Kiralama süresinin 5 yıl olması öngörülüyor. Yunanistan her yıl 100 milyon euro civarında kira ödeyecek.
Yunanistan’ın Fransa’dan savaş gemisi alma çabasının 10 yıllık bir geçmişi var. 2008’de Yunan Deniz Kuvvetleri için FREMM sınıfı altı fırkateyn alınması için anlaşma sağlanmış, ancak ekonomik kriz nedeniyle proje hayata geçirilememişti. 2013’te ise alternatif bir yöntem olarak kiralama gündeme gelse de Atina’nın bütçesi bu yöntem için de yetmedi. İki ülke arasındaki anlaşma, 2013’te muhalefetteyken kiralama yöntemine karşı çıkan Başbakan Aleksis Çipras ile Fransa Cumhurbaşkanı Emannuel Macron arasında varılan mutabakatla sağlandı.
Fransa askeri gemi üretimi alanında Avrupa’nın en önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Gerek üretim gerekse ihracat alanında Almanya’nın ardından ikinci sırada yer alıyor. Fransa son yıllarda çok amaçlı ve yüksek vuruş gücüne sahip son teknoloji ürünü savaş gemileriyle dikkat çekiyor.
FRANSIZLAR EĞİTECEK
Yüksek teknoloji ürünü olan fırkateynler için bir Fransız heyetinin önümüzdeki ayın başlarında Yunanistan’a gitmesi bekleniyor. Askeri yetkililerden oluşan heyet, kiralanan gemilerde görev yapacak Yunan askerlerine özel eğitim verecek. Askeri kaynaklar, gemilerin kontrolünün Yunanistan’a verilmeden özel eğitimin kaçınılmaz olduğunun altını çiziyorlar.
YUNAN BASINI: ‘EGE’DE DERİN NEFES ALACAĞIZ’
Yunan Deniz Kuvvetleri’nin elinde şu an 13 fırkateyn var. Bunlardan dördü 1992-1998 arasında hizmete sokulan Alman yapımı Meko 200 HN, dokuzu ise 1979-1983 döneminden bu yana görev yapan ve Hollanda’dan alınan Kortenaer tipi fırkateynler. Atina’nın ekonomik zorluklara rağmen yeni tip fırkateynlerden edinme çabasının ardında Ege’de yaşanan gerginlikler ve askeri ağırlığın Türk Deniz Kuvvetleri lehine olması etkili oldu. Yunan basınında, Fransa’nın fırkateynleri vermesiyle Yunan Deniz Kuvvetleri’nin ‘derin bir nefes alacağı’ belirtildi. Kiralama, Ege’de gerginliğin tırmandığı bir dönemde Fransa’nın Yunanistan’ın yanında olduğu mesajı olarak da değerlendiriliyor. (Hürriyet / Yorgo Kırbaki - Güven Özalp)
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Beğenmediğiniz Yunanistanla Türkiye 'deki asgari ücreti karşılaştırın. Adamlar boşuna silaha yatırım yapmaktansa kiralama yöntemine gidiyor. Ayrıca ülkemizden banka alıyorlar sesiniz çıkmıyor. Nerede ise tüm işletmeler yabancıların eline geçmiş durumda. Eti otu herşeyi üretemiyoruz ithal ediyoruz.Bunu da bilmenizde fayda var
BİZ DE FRANSA'DAN ÖRNEĞİN 20 GEMİ 100 UÇAK 500 HELİKOPTER KİRALAMAK İÇİN TALEPTE BULUNALIM BAKALIM BİZE DE KİRALAYACAKLAR MI ?
O parayi bize verin 5 sene sonra gorusuruz...
askerleriyle beraber kiralasalardı........com.dan askeriyle kiralık savaş gemisi :o)
kiralık gemiyle türkiyeye kafa tutuyorlar.... :) :) :) :) :) ilerde savaş başladığında kira süresi biterse ne olacak.. :) :) :) :)
yunanistandaki pkklı,pydli,fetöcüleri beslemekten paraları bitmiştir.
les kargalari...arkanizda AB(D) olmasa kacacak delik ararsiniz..adalari istigal etmek kim siz kim..hodukler..helenizm mis!!!!
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (11:05)