E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivFord’dan elektrikli araç tedarikçilerine mesaj: Maliyetleri düşürün---

Ford’dan elektrikli araç tedarikçilerine mesaj: Maliyetleri düşürün

Ford’dan elektrikli araç tedarikçilerine mesaj: Maliyetleri düşürün
17 Mayıs 2024 - 16:14 borsagundem.com

Tüketici talebini sürdürmek isteyen Ford, elektrikli araç tedarikçilerinden maliyetleri düşürmelerini istiyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li otomobil üreticisi Ford tarafından paylaşılan şirket içi notta, şirketin tedarikçilerden elektrikli araç işini kârlı hale getirmek için maliyetleri düşürmelerini istediği belirtiliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yüksek faiz oranlarının ortasında tüketici talebini sürdürmek için elektrikli araç pazar lideri Tesla da dahil olmak üzere rakiplerin indirimleri ve keskin fiyat kesintileri, Ford'u karşılık vermeye zorluyor.

Maliyetleri düşürün

Reuters’tan Abhirup Roy ve Nora Eckert’in haberine göre, Ford Motor, elektrikli araç tedarikçilerinden kârlılığı desteklemek amacıyla maliyetleri düşürmelerini istiyor ve “Her seçenek masada” diyor.

Analistler, talebi yeniden canlandırmak ve BYD gibi Çinli otomobil üreticilerinin rekabetini engellemek için elektrikli araç üreticilerinin kitlelere uygun fiyatlı araçlar sunması gerektiğini söylüyor. Ford’un da benzer görüşte olduğu, tedarikçilerinden maliyetleri düşürmelerini istemesinden anlaşılıyor.

Eylem çağrısı

Ford'un tedarik zinciri şefi Liz Door, daha önce Crain's Detroit Business tarafından bildirilen notta, “Her şey masada. Bunu bir eylem çağrısı olarak düşünün” diye yazıyor. Door şunları söylüyor: “Müşterilerimize uygun fiyatlı elektrikli araç ürünleri sunabilmemiz bizim çıkarımızadır. Uygun fiyatlılığı sağlamak için portföyümüzün malzeme maliyet verimliliğinde daha ileri düzeylere ulaşması büyük önem taşıyor.”

Yorum talebine yanıt olarak Ford, kârlı bir elektrikli araç işi kurmaya odaklandığını söylüyor. Şirket, yaptığı açıklamada, “Tedarikçilerimizin işbirliğine değer veriyoruz ve onlardan maliyetleri düşürmeye yönelik fikirlerini paylaşmalarını istedik” diye yazıyor.

Door, tedarikçilerden verimli üretim operasyonları sağlamalarını ve sermaye harcamalarını azaltmalarını istiyor. Door ayrıca Ford F-150 Lightning elektrikli kamyonet, Transit elektrikli van ve Mustang Mach-E SUV gibi araçlara ilişkin daha fazla maliyet düşürme teklifinin yakın zamanda yüz yüze toplantılarda sunulması çağrısında da bulundu ve tekliflerin yatırım ihtiyacı doğursa da karlılığı desteklemesi gerektiğinin altını çizdi.

Elektrikliye tamamen geçiş öncesi hibrit satışlarında artış hedefi

Dearborn, Michigan merkezli otomobil üreticisi, ilk çeyrekte elektrikli araç ve yazılım bölümü için 1,3 milyar dolarlık işletme zararı kaydetti. Yöneticiler, şirketin bu bölümünün bu yıl için 5 ila 5,5 milyar dolar arasında vergi öncesi zarara uğramasını bekliyor.

Ford, Kaliforniya'daki ‘gizli deney’ ekibi tarafından uygun fiyatlı ve daha küçük elektrikli araçlar geliştirmeye devam ederken şirket yakın vadede tamamen pille çalışan arabaları benimsemeden önce birçok tüketici tarafından tercih edilen hibrit araçların satışlarını artırmaya da odaklanıyor.

Ford'dan, Michigan'daki batarya fabrikası yatırımında küçülme kararı

 

Elektrikli araç satışları neden düşüyor?

 

Elektrikli araçlar hibritlerde 'hale etkisi' yaratıyor

 

Elektrikli araç balonu, borsa yatırımcılarına pahalıya patladı

 

Stellantis CEO’su Carlos Tavares: Elektrikli araç piyasası 'kan gölü'ne dönebilir

 

Wall Street elektrikli araç şirketlerine yönelik ilgisini kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL KOZALAK18 Mayıs 2024 09:32

    Maliyetlerin düşmesi için Çin den ucuz parça almaları gerekir çin vermez ise bu maliyetlerin düşmesi mümkün değil.Artık çin uyandı dünya ya yayılıp fabrikalar kurmaya başladı.

  • azmi18 Mayıs 2024 12:23

    Çin , Türkiye'de tesis kurup işletmeye,pazarlamaya,servis hizmetlerine başlarsa çalışanlarını ve yedek parçalarını Çin'den getirir,başkalarına zırnık koklatmaz