E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFon Finansal faaliyet konusunu değiştiriyor---

Fon Finansal faaliyet konusunu değiştiriyor

Fon Finansal faaliyet konusunu değiştiriyor
18 Mart 2015 - 09:04 borsagundem.com

Fon Finansal Kiralama faaliyet konusu değişikliğine ilişkin olarak Yönetim Kurulu kararı aldı

Borsanın 20 yıllık şirketi Fon Finansal Kiralama'da Yönetim Kurulu, faaliyet alanı değişikliğine ilişkin karar aldı. Karar kapsamında yürürlükte olan finansal kiralama sözleşmelerinin başka finansal kiralama şirketlerine devir ve temliki için hazırlıklar başladı. Tasfiye veya "başka bir şirkete devir olarak birleşme" veya "başka bir şirketle birleşme" imkanları da dahil olmak üzere, faaliyet izninin iptali sonrasında Şirket'in geleceği ile ilgili araştırma yapılacak. Faaliyet izni iptali için başvuru kararı, önemli nitelikte işlem olması nedeniyle ortaklara 1,67 TL'den ayrılma hakkı tanınacak.

Konu ile ilgili olarak KAP'a yapılan açıklamada yer alan detaylar şöyle:

''Yönetim Kurulumuz, aşağıda belirtilen hususları karar altına almıştır.

1- Ana faaliyet konumuz olan finansal kiralamaya ilişkin faaliyet iznimizin 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring Ve Finansman Şirketleri Kanunu'nun 50. Maddesi 1. Bendi (e) fıkrası kapsamında Şirket ihtiyarında iptalini temin etmek üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na Faaliyet İzni İptal başvurusunda bulunulmasına karar verilmiştir.

2- Faaliyet İzni İptal başvurusu ile eş zamanlı olarak,  yürürlükte olan finansal kiralama sözleşmelerinin başka finansal kiralama şirket veya şirketlerine devir ve temlik edilmesi için gerekli hazırlıkların başlatılmasına karar verilmiştir.

3- Finansal kiralama sözleşmelerinin başka finansal kiralama şirketi veya şirketlerine devir ve temlik edilmesi suretiyle elde edilecek olan nakdin Şirketin mali durumunun güçlendirilmesi amacıyla uygulanabilirliği ölçüsünde finansal borçların erken ödenmesinde kullanılmasına karar verilmiştir.

4- Tasfiye veya "başka bir şirkete devir olarak birleşme" veya "başka bir şirketle birleşme" imkanları da dahil olmak üzere, faaliyet izninin iptali sonrasında Şirket'in geleceği ile ilgili araştırma yapmak üzere  Şirket Yönetim Kurulu Başkanı veya yetkilendireceği bir kişinin  yetkilendirilmesine ve bu hususların netlik kazanmasını takiben Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) kanalıyla yatırımcıların bilgilendirilmesine karar verilmiştir.

5- Şirketimizin Sermaye Piyasası Kanunu'na tabi olması ve paylarının Borsa İstanbul'da halka arz edilmiş ve işlem görüyor olması nedeniyle, ana faaliyet konumuz olan finansal kiralamaya ilişkin faaliyet iznimizin sonlandırılması ve bu çerçevede yapılacak finansal kiralama alacaklarının devir/temlik edilmesi işlemi, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") II-23.1 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin ("Tebliğ") 5. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendi kapsamında değerlendirilmesi sonucunda; bu fıkra kapsamında işlemin Sermaye Piyasası Kanunu'nun 23. maddesinde tanımlanan önemli nitelikte işlem tanımına girmesi nedeniyle;

a) Sermaye Piyasası Kanunu'nun "Ayrılma Hakkı" başlığını taşıyan 24. maddesi ve Sermaye Piyasası Kanunu'nun "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" (II-23.1)'nin "Ayrılma Hakkının Kullanımı" başlığını taşıyan 9. maddesi hükümleri dahilinde, 6361 sayılı kanun hükümleri kapsamında faaliyet konusunun ve Şirket ünvanının değiştirilmesi ve aynı kapsamda finansal kiralama sözleşmelerinin başka finansal kiralama şirketi veya şirketlerine devir ve temlik edilmesi ve bu hususlara ilişkin esas sözleşme tadili işlemlerinin oylanacağı  genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy kullanacak ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işletecek pay sahiplerimizin veya temsilcilerinin, paylarını Şirketimize satarak ortaklıktan ayrılma hakkına sahip oldukları hususunda, Sermaye Piyasası Mevzuatı'nın kamuyu aydınlatma yükümlülüklerine uygun olarak, işbu Yönetim Kurulu Kararı tarihi itibariyle KAP kanalıyla yatırımcıların bilgilendirilmelerine karar verilmiştir.

b) Tebliğ'in 9. maddesi uyarınca söz konusu genel kurul toplantısına katılan ve bu konudaki gündem maddesine olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahipleri veya temsilcilerine, söz konusu işlemin ilk defa işbu Yönetim Kurulu karar tarihi itibariyle kamuya açıklanacağı dikkate alınarak, işbu Yönetim Kurulu karar tarihi hariç olmak üzere, işbu karar tarihinden önceki otuz gün içinde Borsa'da oluşan "düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması" alınarak hesaplanan 1.67 TL olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

6- Şirketimizin ana faaliyet konusu olan finansal kiralamaya ilişkin faaliyet iznimizin iptal edilmesi sonrasında  6361 sayılı kanun, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve Tebliğ kapsamında ikmal edilmesi gereken sair işlemler ile, genel kurul toplantı davetleri ve işlem detaylarının, Yönetim Kurulumuzca ayrı bir kararla belirlenmesine ve bu hususların KAP kanalıyla yatırımcılara duyurulmasına,

karar verilmiştir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan18 Mart 2015 10:24

    HALKA ACIKLIGI YUZDE 10 NIN ALTINDA OLAN SIRKETLERIN BORSA DEGERI GERCEK DEGERI DEGILDIR.MAHKEME KARARI ILE DEGER BELIRLENMESI .BAGIMSIZ SIRKETLERDE BAGIMSIZ OLMADIKLARI SON ORTAKLLIKTAN CIKARMA BASVURUSU YAPAN SIRKETLERIN DEGERLERI BELLIRLENIRKEN ORTAYA CIKTI. TEB IN DEGERI OZERMAYESININ ALTINDA BULUNDU NASIL IS BU ??? BAGIMSIZ DENETIM SIRKETI YOK.

  • sard6818 Mart 2015 09:27

    yine küçük yatırımcı söyüşlemesi şirketin değerine baksanızya asıl değeri neredeyse 1,67 tl nin iki katı.. keriz ve enayi avı paçoz yatırımcı koruması altında....