E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisFlap’ta ‘aile’ içi büyük devir ---

Flap’ta ‘aile’ içi büyük devir

Flap’ta ‘aile’ içi büyük devir
19 Eylül 2012 - 08:49 borsagundem.com

Ortakların hisse satışıyla gündeme gelen Flap bu kez ortakların 130 bin hisselik borç devrine sahne oldu

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) Haziran ayında işlem görmeye başladıktan 10 gün sonra ortakların hisse satışlarıyla gündeme gelen Flap Kongre Toplantı Hizmetleri Otomotiv ve Turizm A.Ş.’de ortaklar, borç-alacak sorununu hisse devriyle çözdü. Şirket ortaklarından ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Cem Atalay, elindeki 130 bin 413 adet hisseyi yine şirket ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Can Teoman’a bedelsiz olarak devretti. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Cem Atalay’ın elinde 1 adet Flap Kongre hissesi kaldı. Borsagündem’in, “Neden hisseler bedelsiz devredildi?” sorusuna ise şirketten “Borç-alacak” açıklaması yapıldı. Yani Cem Atalay, Ahmet Can Teoman’a olan borcunu elindeki hisseleri devrederek ödedi.
Halka arzdan Beyaz Filo’ya pay
Flap Kongre, Haziran ayında sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemiyle sermayesinin yüzde 16’sını halka arz etmiş ve İkinci Ulusal Pazar’da işlem görmeye başlamıştı. Ortaklar, 29 Haziran’da İMKB’de işlem görmeye başlayan şirketin halka arzından elde ettikleri 9 milyon lirayı aşkın gelirin yarısını Beyaz Filo’nun nakit ihtiyacını karşılamak için kullanacaklarını açıklamıştı. Şirketin kasasına da sermaye artırımı yoluyla halka arzdan 9 milyon lirayı aşkın bir gelir girmişti. Bu paranın da öncelikle banka borçlarının kapatılmasında kullanılacağı açıklanmıştı.
Ortaklar 10 gün sonra Hisse satacağını açıkladı
İMKB’de 29 Haziran’da 4.90 liradan işlem görmeye başlayan Flap Kongre’nin ortakları 10 Temmuz’da Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla 1 yıl içinde ellerindeki payların önemli bir bölümünü satacaklarını açıkladılar. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ziya Tansu, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Can Teoman, Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Gençler ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Turgut Fırat yüzde 7’şer, Bağımsız Denetim Kurulu Üyesi Cem Atalay ise yüzde 0,52 oranındaki hisseyi 1 yıl içinde borsada satacağını duyurdu. Ortakların 19 Temmuz’da başladıkları hisse satışı ile şirketin halka açıklık oranı yüzde 27,09’a çıktı. Borsada 4.90 liradan halka açıldıktan sonra fiyatı 8.18 liraya kadar yükselen Flap Kongre’nin hisseleri 17 Eylül itibariyle halka arz fiyatının yüzde 23 aşağısında bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hure wanabe19 Eylül 2012 19:40

    *suruktan hisselere bulaşanlara ders olsun diyeceğim (ama bu kaçıncı ders).

  • can19 Eylül 2012 12:00

    bunların amacı halka arz filan değil,amaç şirketi elden çıkarmak halka devretmek 5kuruş değeri olan şirketi fiyat oyunlarıyla 25 kuruştan pazarlamak,sonra da gelsin bedelliler.....