E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Eylül ayında muhteşem performans sergileyen Türk Lirası Ekim'e de fırtına gibi girerek % 2 ye yakın değer kazandı. Borsa da güne hızlı başlayarak 100,647'ye kadar yükseldi. Yine yükselişte bankaların payı vardı.
Bankacılık sektörünün Temmuz ayı kârı 4.5 milyar TL ile tarihinin en iyi seviyesinde gelmişti. Dün açıklanan Ağustos kârı da en iyi Ağustos kârı olarak 4.5 milyar TL olarak geldi. Detaya baktığımızda; aylık bazda kredilerden alınan faiz gelirleri %23 artarken mevduatlara verilen faizler %12 arttı. Karşılık giderleri artmasına rağmen takipteki kredilerin toplam kredilere oranı % 3.0'den % 2.86'ya geriledi. Sermaye yeterlilik rasyosu ise % 17.3'e yükseldi. (BDDK’nın menkul kıymetlerin yenilenmiş değerlerindeki kayıpları bu hesaplamada devre dışı bırakan uygulaması etkili olmuş gibi) Yani bankaların durumu gayet iyi. Bilindiği gibi Ağustos ayı bu yıl ikinci kur dalgasının yaşandığı aydı. Rakamlar bu süreçten güçlenerek çıkıldığını gösteriyor. Eylül sonunda kamu bankalarının sermaye yeterliliklerinin daha da arttığı dikkate alınırsa Bankalara sermaye ilavesine bile gerek kalmayacak gibi.
Öğleden sonra saat 16 civarında borsada bir satış dalgası geldi. Pek anlam verilemeyen satışla Endeks günü % 1.42 kayıpla kapatırken BANKA Endeksi % 3.6 ile en çok düşen endeks oldu. Akşam ise FITCH, Türk bankalarının 20'sinde not değişikliğine gitti. Alınan kararın nedenleri arasında bankaların varlık kaliteleri, performans riskleri, TL’deki değer kaybı, büyüme görünümünün zayıflaması ve likitide-fonlama konuları gerekçe gösterildi. Bu noktada şunu belirtmek gerekir ki geçen hafta Fitch, Temmuz-Ağustos aylarında Türk bankalarındaki döviz likiditesinin yüzde 6 (12 milyar dolar) düştüğünü ve bankaların likidite riskinin yükseldiğini açıklamıştı. Fitch, mevduat çıkışlarının döviz likiditesi üzerine etkisinin Ağustos sonu sektör verileri Ekim ayı başlarında tamamen açıklanmadan güvenilir şekilde değerlendirilemeyeceğini belirtmişti. İşte dün, BDDK banka verilerini açıkladıktan sonra Fitch, not sisteminde gerekli düzeltmeyi yaptı. Tabi burada şunu da söyleyebiliriz: Fitch, Aralık ayındaki Türkiye not görünümü değişikliğinde notumuzu düşürecek gibi. 13 Temmuz'da Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye düşürmüştü.
STRATEJI
Endekste yükselen trend devam ediyor. Dün teknik bir düzeltme gibi. Ancak Stopumuz 99 bin demiştik. Bugün 99 bin üzerine çıkamazsa risk artar.
Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 600 puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % -0.2 civarında güne başlamasını öngörüyor.
Alnus Yatırım
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
kredi derecelendirme kuruluşlarının ne işe yaradığını bilmeyen ama burda fikrini açıklayan var,kendi kredi derecelendirme kuruluşumuz yok diye soran var sonra niye ekonomik kriz var,yok efendim yerli milli para tank silah ilk defa bu hükümet yaptı 24 haziran seçimlerinde 15 saat görev yaptım diyeceğim şu beter olun daha kötü olun bu kadar kör cahilseniz mustahak
100 binde sattık keşke düşse
Battı balık yan gider...
Suriyelilerin geldi vatandaşlık aldı milli oldu MC kincey geldi milli oldu kriz çıkınca vatandaş olarak gayri milli olabiliriz.
Milli ekonomiyi gormek isteyen cumhuriyetin ilk 15 yilina baksin dunya savasindan cikmis bir ulke okur yazarlik orani %10 toplam lise sayisi 18 osmanlinin duyunu umumiye borclari ....
İsrail'in notu AAA+. Tüm paramı dolara çevirip memleketim İsrail'e gönderdim.
enerji ülkeyi çöküntüye uğrattı.maliye bakanının enerji bakanlığı perfonmansı ortada.büyük çöküş.sonra ekonominin başına geçiş tarihi çöküş..şimdi mc k . kurtaracak bizi..ilk tepki fitch ..kriz yok ...sadece elektrik gaz su giderleri bu yeni*dönem başarılı hükümetin vereceği emekli zammını bile karşılayamayacak..temel gıda ne olacak ..yarı yarıya azaltılacak..suriyelilere yardıma devam..
Düyun-u Umumiye nedir?Payitaht Abdülhamit'te de işlenen Düyunu Umumiye nedir? İşte Düyunu Umumiye hakkında bazı bilgiler... 1881 ile 1939 seneleri arasında Osmanlı Devletinin diğer ülkelere olan borçlarını yani dış borçlarını takip eden ve düzenleyen kuruma Duyunu Umumiye adı veriliyordu.günümüzdeki adı McKinsey,artık bundan sonra kredi notumuzu düşürseler ne olacak düşürmeseler
Yorum yapmaktan usandık, yine mi açıklama yapmış. Reklamın kötüsü olmaz, not düşmüş ucuzlamıştır diye gelen farklı fonlar olabilir.
cari açık yüksek, işsizlik yüksek, enflasyon yüksek, faizler yüksek, özel sektörün döviz borcu yüksek, büyüme geriliyor. normal yani
mc,knsey,ile,çalışma,başladı,MİLLİ,ekonomist,kalmadı,onun,için,not,indirirler
Bu reyting kuruluşları 2 yıldan beri Türkiye ye karşı düşmanca tavılarını objektif değerlendirmelerden uzak bankalarımızın ve türkiyenin notunu sürekli düşürmekteler.Neden bu kuruluşlarla hala ilişkilerimiz devam ediyor anlamış değilim.
Tek sebebi var. O da o kredi derecelendirme kuruluşlarının raporlarına göre uluslararası fonlar yatırım için ülkemizi seçiyor veya seçmiyor. Ve ülkemizin çok ciddi dış kaynak ihtiyacı var. Dış borca ihtiyacımız olmasa Kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirimlerinin anlamı olmaz. Cumhurbaşkanı ne dedi: yatırıma ihtiyacımız var
Muhtesem(!) gercekten
Muhteşem performans mı dediniz puhahahaha. Yaa yükselişin havasını alıyorlar dolar 10 lira olur kriz derinleşsin hele
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (13:40)