E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, sorunlu kredilerdeki sınıflandırmanın üçüncü çeyrek sonuna uzatılması, yeniden yapılandırmalar ve güçlü kredi tahsilatlarının Türk bankalarının aktif kalitesini desteklemeye devam ettiğine; ancak enflasyonist baskılar ve liraya olan düşük güvenin dolarizasyonu artırabileceğine dikkat çekti.
Fitch’in bugün yayımlanan raporunda takipteki kredi (NPL) oranlarının tarihi düşük seviyede kalmasının da en azından kısa vadede risk maliyetini desteklemeye devam ettiği belirtildi.
Dolarizasyon artabilir uyarısı
Raporda negatif reel mevduat faiz oranları, enflasyonist baskılar ve liraya olan düşük güvenin bankalardaki dolar mevduatlarını ve dolarizasyonu artırabileceğine dikkat çekildi.
Raporda ayrıca, Mart ayında TCMB Başkanının görev değişimi sonrasında gerilimli piyasa şartlarına rağmen, çoğu bankanın Nisan-Mayıs 2021 döneminde sendikasyon kredilerini çevirdikleri veya artırdıkları belirtilerek, “Bu durum bankaların fonlama piyasalarına, 2020 ilk yarıya göre daha yüksek maliyetle olsa da erişme kabiliyetleri olduğunu teyit etti” ifadesi yer aldı.
İdealist Danışmanlık'ın bülten adı değişiyor
Borsa İstanbul'da bankacılık öncülüğünde düşüş!
Kapalıçarşı'da külçe altın fiyatları 15/09/2021
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
ben türkiyede aracı kurum üzerinden hesap açtım, abd temettü hisselerine yatırım yapıyorum. doları mevduatta tutmak karlı değil
Türkiyede firmların yabancı para cinsi borçları var. Firmalar TL de durmayacak ve borçları için uygun dövizden alıp stok yapmak zorunda. Türkiye bun biliyor, zorunlu karşılıkları arttırdı, sadece ihtiyacı olan USD ye geçsin. Keyfi almasın hamlesi yaptı. Ama bunlar hiç bişe aslında. TÜrkiye de var olan döviz talebi uzun yıllar borçları bitene kadar sürecek. TL basımı sürüyor. TL bankamızca basıma devam ediyor. Dolaylı vergi yerine basım var. Zaten devalüasyon yaşadık belli. Üzerine bol enflasyon yiyoruz. Şimdi bu durumdan nasıl çıkıcaz? TL a dan z ye TL madde, hammadde ile çıkabiliriz. Öin sadece kendi para birimi ile üretip, usd ile sattı ve rekabet etti. Bİz tarımda her şeyi TL maliyt edersek, tl üretir, dunyanın en ucuzunu uretiriz. dunyaya satınca yüzde 500 kar eder, usd sokarız. bu mantık lazım. Çıkış formulu bu, ama yasa ile olmaz, yada singapur gibi yazılım ihracatı ile.
kamu bankalarının dolar açıgı var
Reis açıkladı MB sonda 120 milyar dolar var. Kimse dolardan korkmasın hala masallara inananlar var asıl cehaletten korkun.
Tamda dediğin gibi cehaletten korkmalı…
benceıl cahil sensin. reis karnını doyursun ozman. adam resmen halkla dalga gecip gündem değiştiriyor. dünya ynasa umrumda değil. onun tek derdi araplar
Negatif real faiz büyük handikap. İşi terse çevirmek çok kolay. Madem 120 milyar $ a ulaştık, faizleri al enflasyon üzerine bak ondan sonra $ yara bere içinde kalıyor mu kalmıyor mu....rezevr+enflasyon üzeri faiz = pahalılık geriler. BM önerimi yaptım.
Taşı taşı doları nereye kadar hadi ordan
Nereye kadar mesela 3 lira olduğunda alanın eli yanar daaaaaan 8.5 ye kadar yetmedimi ? Şaaak bir 10 milyar daha değilmi? Kazım
Evet artar yazdım 15btl alsana..
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (15:59)