E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Büyük grupların beklenti üstü karlılıkları ve ECB'nin devam eden uyumlu para politikası, finansal piyasaların geçen hafta yükselişini sürdürmesine ve Wall Street'in bir dizi tarihi rekor kırmasına izin verdi. Ama Küresel ekonominin yavaşlayacağı mı yoksa hızlanacağı mı konusunda istatistikler hala belirsiz.
Hafta boyunca, ABD'nin Eylül ayı dayanıklı mal siparişleri rakamları çok güçlüydü, ancak üçüncü çeyrek büyümesi zayıftı. Avrupa'da, Alman Ifo iş dünyası güven endeksi Ekim ayında Almanya'nın üçüncü çeyrek büyümesi gibi hayal kırıklığına uğrattı, ancak Fransız ve İtalyan GSYİH'leri olumlu bir sürpriz yaptı.
ABD’de GSYH, yılın üçüncü çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak % 2 arttı. Ekonomik toparlanmanın yavaşladığına işaret eden GSYH verisinin bu dönemde % 2,7 artması öngörülüyordu.
ECB sürpriz yoktu. Piyasalar ECB’nin PEPP'nin yerine yeni bir geri alım planı oluşturup oluşturmayacağını (muhtemelen kuracak) ve koşullarının ne olacağını görmek için
bekliyor.
Roma'da düzenlenen G20 Zirvesi'nde bir araya gelen liderler, 2023'ten itibaren uluslararası şirketlerin merkezleri hangi ülkede olursa olsun, en az yüzde 15 vergi ödemesini onayladı. Sonuç bildirgesinde ise ; küresel ısınmayı 1,5 derece ile sınırlama hedefi ortaya kondu ve kömürle çalışan santralleri 2021 sonrası artık finanse etmeme sözü verildi. Bununla birlikte fosil yakıtla kömür kullanımına son verme ve sıfır karbon emisyonu hedeflerine ilişkin net tarih verilmedi. Bu, karbon salımı en yüksek ülkeler olan Çin ve Hindistan'a karşı bir jest olarak algılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden dün G20 Zirvesi çerçevesinde ikili bir görüşme için bir araya geldi. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada; ABD Başkanı Biden "Yapıcı ilişkileri sürdürme, işbirliği alanlarını genişletme ve anlaşmazlıklarımızı etkin bir şekilde yönetme arzusunun altının çizildiğini, Suriye'deki siyasi süreci, ihtiyaç sahibi Afganlara insani yardımın ulaştırılmasını, Libya'daki seçimleri, Doğu Akdeniz'deki durumu ve Güney Kafkasya'daki diplomatik çabaların ele alındığını, ABD'nin Türkiye'nin Rus S-400 füze sistemine sahip olması konusundaki endişelerine dikkat çekildiğini açıklanırken, Reuters'a konuşan ABD'li üst düzey bir yetkili başkan ise Biden ile
Erdoğan'ın görüşmesinde F-16 konusunun da gündeme geldiğini , Biden'ın Erdoğan'a Türkiye'nin F-16'lar ile ilgili talebinin ABD'de bir süreçten geçmek zorunda olduğunu söylediğini yazdı.
Enflasyon yine yukarı güncellendi. TCMB, 2021 yılsonu enflasyon tahminini %14,1’den %18,4’e 2022 yılsonu tahminini de %7,8’den %11,8’e yükseltildi. yukarı yönlü eğilimin yine büyük ölçüde arızi unsurlar kaynaklı olduğu dile getirilirken, politika faizinde indirim için sınırlı da olsa bir alan bulunduğu açıklandı. TCMB kendine yeni bir çıpa belirlemesi en yeni gündemdi. TCMB’nin yeni çıpası / niyeti / beklentisi; TL değer kaybettikçe Cari Denge azalacak ve uzun vadede fiyat istikrarı sağlanacak ve kurda baskı azalacak.
Bu hafta gündem de; ISM imalat ve hizmet endeksleri ile büyük makroekonomik haberler neredeyse tamamen Amerikadan olacak, ancak hepsinden önemlisi, 3 Kasım Çarşamba günü para politikasını ve nasıl uygulanacağını değerlendirecek olan Fed toplantısı olacak. Bu, varlık satın alma programı ve kilit oranların yönü/ görünürlüğü finansal sistemdeki tüm parametreleri etkileyecek.
Morgan Stanley borsada yükselişin biteceği tarihi açıkladı
Asya borsaları haftaya yükselişle başladı
Erdoğan-Biden zirvesinde neler konuşuldu?
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (13:11)