E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFİNANS YATIRIM HANGİ HİSSELERİ PORTFÖYÜNDEN ÇIKARDI?---

FİNANS YATIRIM HANGİ HİSSELERİ PORTFÖYÜNDEN ÇIKARDI?

FİNANS YATIRIM HANGİ HİSSELERİ PORTFÖYÜNDEN ÇIKARDI?
23 Haziran 2009 - 16:50 borsagundem.com

Finans Yatırım kısa vade için bazı savunmacı hisseleri öneri lisetsini eklerken bir hisseyi de listeden çıkardı.....

Finans Yatırım'ın öneri listesine yönelik açıklaması şu şekilde:

3 Mart tarihli strateji raporumuzda, devamlı bir ayı piyasası yükselişi beklentisi içinde, Türk hisse portföylerinde daha yüksek hisse senetlerini tavsiye ederek Ekim 2007'de başlayan ayı piyasasının ilk aşağı yönlü düşüşün düzeltmesi olabilecek ve birkaç aydır süregelen ilerleyişin ilk aşamasında bulunan başlıca küresel borsa endekslerini önerdik. O tarihten bu yana İMKB-100, ABD doları bazında yaklaşık % 60 değer kazandı.



Güçlü 1Ç karları ve finansallardaki küresel sıçrama beklentisi nedeniyle Mart ayında mali hisseleri tavsiye ettik. Bireysel hisse konusu ve katalizörleri 2009'un ikinci yarısında önem kazanacak.



Bu yükselişte, küresel piyasalar güçlü bir V şekilli toparlanmayı büyük ölçüde fiyatlandırdı, ancak uzun dönemli bir boğa piyasasının başlangıcında olduğumuzu düşünmüyoruz. Muhtemelen 2009'un ikinci yarısında dalgalanmada ve belirsizlikte bir başka artış göreceğiz.



Ayı piyasasına ya da daha uzun süreli bir düşüşe dünmeden önce gelecek aylarda iyileşme sonucu yeni artış çabaları olabileceğini düşünsek de, küresel borsalardaki yorulan momentum ile kısa vadede bir geri çekilme potansiyeli arttı.



Taktik amaçlar doğrultusunda tavsiyelerimiz arasına kısa vade için bazı savunmacı hisseler ekliyoruz (daha dengeli bir risk profili için) ve Türk Telekom ile Akenerji'yi listemize eklerken İş Bankası'nı listemizden çıkarıyoruz.



Şu anki tavsiye listemizde Türk Telekom (TTKOM.IS), Yapı Kredi Bankası (YKBNK.IS), Anadolu Efes (AEFES.IS), Türk Hava Yolları (THYAO.IS), Akenerji (AKENR.IS) ve İş GYO (ISGYO.IS) yer alıyor.


















’ 















Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)