E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, hükümet olarak İstanbul'un bir finans merkezi olmasını çok önemsediklerini belirterek, şehirde bir bölgeyi finans merkezi ilan ettiklerini hatırlattı.
İstanbul Finans Merkezi projesi bağlamında finansal piyasalar üzerindeki kamusal yüklerin ve maliyetlerin düşürülmesi veya kaldırılması gerektiğini dile getiren Ağbal, işlem maliyetlerinde Türkiye'nin Dubai, Londra, Frankfurt gibi merkezlerle aynı hatta bu merkezlerden daha rekabetçi olması gerektiğini ifade etti.
İstanbul'un bu alanda bir merkez olması için diğer rakipleriyle aynı özelliklere sahip olması gerektiğine dikkati çeken Ağbal, "Burada işin kurumsal boyutu var. İstanbul Finans Merkezi Projesi içerisinde, finansal sistemi oluşturan kurumların yapıları, işleyişine ilişkin çok daha liberal, daha serbest piyasa ekonomisine dayalı düzenlemeler yapmamız gerekiyor" diye konuştu.
Ağbal, söz konusu projenin regülasyon ve enstrüman çeşitliliğinin yanı sıra piyasaya giriş-çıkış koşullarının kolaylaştırılması boyutunun da olduğuna işaret ederek, "Sadece vergi değil, birtakım regülasyon maliyetleri veya finansal enstrümanların çeşitliliğine ilişkin sınırlılıklar var, bunların mutlaka ortadan kaldırılması lazım" dedi ve ekledi:
"Tüm bunları Maliye Bakanlığı olarak bir torba yasa içerisinde düzenleme noktasında bir çalışma başlattık. Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Kalkınma Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, İstanbul Borsası ve diğer ilgili kurumlardan belirtilen başlıklar itibarıyla verilerini aldık. Şu ana kadar iki veya üç defa Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı da yaptık. Burada şunu söyleyebilirim ki ortaya çıkan öneriler, bizi bu noktada istediğimiz seviyeye getirecek düzeyde değil"
"AB regülasyonları bizi rekabetçi kılmıyor"
Ağbal, son olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile değerlendirme yaptıklarını anlatarak, özellikle finansal piyasalarda aktif role sahip kurumların çok daha radikal ve serbest piyasa ekonomisine dayalı finansal enstrüman çeşitliliğini artıracak, piyasaya giriş ve çıkışı kolaylaştıracak düzenleme önerileriyle gelmeleri konusunda mutabık kaldıklarını aktardı.
Yakın bir zamanda bu yönde bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını bildiren Ağbal, "Burada bizim düzenlemelerimiz Avrupa Birliği (AB) regülasyonlarına uygun deniyor. Bizim AB regülasyonlarına uygunluk derdimiz yok. Bizim rekabet içerisinde olacağınız düzenlemelerle uygunluğumuza bakmanız lazım. Yoksa AB regülasyonunun tek başına uyumlu olmuş olması bizi rekabetçi kılmıyor. Orada bakış açısında bir değişikliğe ihtiyaç var, özellikle finansal kurumlarımız bağlamında" diye konuştu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Açığa Satış uygulamaları Bist glbl borsalarda olumlu yapıcı sonuçlar Beren bir uygulanabilir değil. Tamamen tahripkar olmakta. Uygulamadan kaldırılmalı. Nedense hep ucuz kalmış hisselerde açığa satıl yapılıp hlsse basılır aşağı piyasayı psikolojik olarak daha etkilediği için. Birde kriz dönemlerinde yoğun uygulanarak piyasa bozuculuğuns neden oluyor
Borsada halka açık şirketlerde İmtiyazlı hlsse olayları hep kötü niyetli kullanılmaktadır. Borsa şirketlerinde imtiyazlı hlsse sisteme son verilmeli. Adam şirketi ve yönetiminl çok seviyorsa hissesinin %51 ini elinden tutsun
Allah aşkına artık borsada halka açık şirketlerle patronlara ait şirketlerin birleştirilmesinin yeni koşullar ve standartlar getirilmeli. Haksız oranda hlsse ihraçlarıyla Halka açık şirket yatırımcıları mağdur edilmemeli. Mesela KERVANSARAY da halka açık şirketin patrona ait şirket ile birleşiminden önceli ve birleşen bilançosuna bakılmadı yeterli. Ülke ekonomisini ülke borsasının yönetenlerin içine siniyor mu? Şirket birleşimi öncesi halka açıl bu şirkette Kendi hlsseleri olsaydı ne yaparkardı
Borsa şirketleri bütün maddi duran varlıklardaki gayrimenkulleri ve yatırım amaçlı gayrimenkulleri 2 yılda bir güncel değeriyle bilançoya yansıtmalılar. Yatırımcı şirketin özsermayesini ve kredibilite gücünü bilebilmeli. Ayrıca bazen iyi niyetli olmayan nedenlerden dolayı tür şirketi varlıkların gerçek değeri saklanmakta
Ihlas gibi sirketleri adam gibi denetleyin...borsada milleti mahvetti, siz de izliyorsunuz. Neden? Tgrt reklamlarinizi yapiyor da ondan, isinize gelmiyor
Muslesef yandaş patron ve piyasa oyuncularına sınırsız müsamaha var
Açığa satış işlemleri kaldırılmalı. Ülkemiz borsasında tamamen kötü niyetli kullanılan bşr işlem
APPLE TELEFON/TABLETLERİNE 1000 DOLAR EK VERGİ GETİRİLMELİDİR Samsung telefon televizyon buzdolabı çamaşır/bulaşık makinası için 500 dolar adet başı vergi getirilmelidir Çin malı ürünlere ise adet başı 250 dolar vergi getirilmelidir
Şirketler Vergilerden dolayı defter değerini olağandan çok daha düşük gösteriyor . Bir çok şirket gayrımenkul arazi taşınmaz mallarını değerlemiyor .
Küçük yatırımcıyı koruyucu düzenlemeler gelmeli ky patronun vicdanına bırakılmamalı.ky koruyucu düzenlemeler orta vadede patronların da lehinedir.bu olursa yıl sonu bist30 200 bini gecer.
Borsa yatırımcısı mafya babalarının insafına bırakılmamalı borsada tahta sahibi istediği gibi yatırımcıyı dolandırıyor ...denetimler hikaye gibi ...
Halka açık şirketlerin halka açık olmayan şirketlere ait düşük oranda hissesini (flnabsal varlık) alması genelde katakulke işler. Şirket kaynakları yandaşlara aktarma işi. Halka açık şirketler borsada halka açık olan şirketler dılında finans varlık miktarında hlsse alamamalı. Sadece konsolide edecekleri veya Özkaynak olarak bilançolandıracakları şirket hisseleri alabilmeli
Halka açık şirketlerde halka açık olmayan şirketlerde şirket birleşiminde halka açık şirketlerinde bütün varlıkların güncel değerine göre olan özsermayeye esas alınarak birleşme oranları gerçekleşmeli. Bakınız kervn ve Sis İplik birleşen bilançolar. Resmen halka açık şşrkete eritilmiş, yatırımcının elindeki hlssenln defter değeri üç kat düşürülmüş. Fark birleşen şirketin patronun cebine aktarılmış olmuyor mu?
İmtiyazlı hisse kaldırılmalı veya sadece en bütün hisselerin en fazla %20 sine kadar 2 oy kullanma hakkı imtiyazlı verilmeli
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (07:03)