E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Financial Times’ın Ankara muhabiri Laura Pitel ile Moskova muhabiri Henry Foy imzalı haberde Türkiye’nin Rusya’dan S-400 almasının yarattığı etki kapsamlı bir analiz ile mercek altına alındı.
Ankara’nın S-400 hamlesinin jeopolitik bağlamda tektonik kayma yarattığının vurgulandığı haberde, “Hayati önemi olan bir NATO üyesinin Batı’nın karşısındaki bir ülkeden savunma sistemi satın alması 3 yıl önce savaşın eşiğinden dönen Türkiye ile Rusya ilişkilerinin dramatik bir şekilde değiştiğini gözler önüne seriyor. Bu değişimin sebebi kısmen iki ülke liderlerinin kurduğu kişisel bağ ile Ankara ile Washington’ın aynı ölçüde yaşadığı gerilim. Soğuyan ilişkiler Erdoğan’ın başka yerde müttefik aramasına teşvik etti” ifadesi kullanıldı.
İngiliz menşeili Financial Times, Ankara’nın S-400 hamlesinin ABD’yi zor durumda bıraktığını yazdı. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra Putin ve Erdoğan’ın en az 23 kez bir araya geldiğini ve en az 52 kere telefonla konuştuğunun belirtildiği haberde Suriye konusunda Rusya ve Türkiye’nin karşı taraflarda olduğu aktarılıyor.
Türkiye’nin F-35 programından çıkarılmasının Ankara’nın NATO içindeki rolünün de tartışmaya açılması anlamına geldiği belirtilirken, NATO’nun hava operasyonunda Türkiye’nin bel kemiği olarak konumlanacağı fakat yaşanan gelişmeler sonucunda bu durum değişebileceği aktarıldı. Rusya merkezli düşünce kuruluşlarının bu konuda, “Küresel jeopolitik düzende tektonik kaymanın bir işareti olabilir” yorumunu yaptığı aktarılırken, Rusya’nın Türkiye’ye önerdiği Sukhoi Su-35’ler hakkında, “Türkiye’nin 3 yıl önce düşürdüğü Su-24’lerin yeni nesli” ifadesi kullanıldı.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Maalesef geçmişte yapılan yanlış dış politakalar sonucunda Türkiye ye sadece bu yol kaldı.İster istemez Rusya ve Asya devletlerinin yanında olmak.Çünkü biz zamanında ağırlığımizi koyabilseydik ne Suriye ne ırak ne de Libya Mısır gibi Afrika ülkeleri bölünmez ticaret alanlarımız savaş alanına donmezdi.Bop demeseydik barış destek deseydik Amerika'ya Avrupa devletlerinin tuzağına dusmeseydik boykemi olurdu. Özet olarak iş işten geçmiş sen şimdiki yaptıklarınla kral faysalim de hava savunma iyi bir anlamı yok.Beş dakikada adamı satarlar bir bakmışsın Suriye'ye dönmüşsün.Turkün yükten başka dostu yoktur 2*2=4 Teşekkürler
2. dünya savaşına girilmediği için dünyayı tanımıyor bizimkiler. O çapta bir savaşta Almanyanın avrupayı ele geçirmesi 1 yılda tamamlanmıştı. ABD, Japonya, Almanya, Rusya ve İngiltere dışındaki ülkeler haritadan silinmişti. O yüzden küçük ülkeler Nato, Varşova Paktı gibi şemsiyeler altına girmeye çalışmıştı savaş sonrasında.
ABD DÜŞMANLIGI TÜRKİYEYİ ZIVANDAN ÇIKARDI GÜNLÜK YAPTIRIM HABERLERİ DİNLEMEKTEN BIKTIK TERÖR ÖRGÜTLERİNE KORUMACILIK YAPIYOR PKK VE FETÖ ABD GÜDÜMÜNDE OLDUGU AŞİKAR İSE ABD EN BÜYÜK DÜŞMANDIR .
Bundan sonra yapmamız gereken ABD üslerini kapatıp, NATO dan ayrılmaktır.
nato ve müttefikler olarak ne yaptınız hep dibimizi oydunuz ve sürekli dışladınız.ülkemizdeki tüm pisliklerin altında sizler vardınız.putin ile erdoğan 23 kes yüz yüze görüşmüşler iken abd başkanı bir defa ülkemizi ziyaret ettimi.bizi nato dan atmak için bahane arıyorlardı bu sanki olacak gibi.
Bıktık artık s400 ünüzden de f35 inize de... Bi gidin işinize artık.. Piyasayı çalkalandırıp sonra şaka yaptım diyip malı götürüyorlar.
Asrın lideri ile Amerika yolları Mısır da tamamen ayrıldı. Öncesinde ise Sudan Beşiri, İran ambargosu, Ukrayna Rusya Kırım çekişmesinde Rusya yanında yer akması, Suriye’de farklı siyasi tercihler ile çatırdamazlar başlamıştı. S400 alım kararıylada Reis NATO’dan kopuşu Rusya ile birlikteliği başlatmıştı. Hedef çoktan belirlenmişti s400 bahane süreci başlatmak için
Ah bir de google translate kadar Türkçe bilsen ya tam anlaşılır olacaksın. Yoksa yazdıkların gümbürdeye gidiyor bilesin ...
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (10:37)